BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Bakan Çavuşoğlu'ndan Çiftlik Bank açıklaması: 'Ensesindeyiz'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Uruguay’a kaçan Çiftlik Bank kurucusu Mehmet Aydın’ı kastederek "Uruguay’a bir sahtekar kaçtı. Onun da ensesindeyiz" diye konuştu.

Abone ol

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, tüm dünya ülkelerinde büyükelçilik açacaklarını söyledi. Çiftlikbank dolandırıcısı Mehmet Aydın'ın da peşinde olduklarını ifade eden Çavuşoğlu, "Öyle milleti dolandırıp da kaçmak yok. Tüm hainlerin ensesindeyiz" diye konuştu.

Mevlüt Çavuşoğlu, Bursa ziyaretinde babası vefat eden AK Parti Bursa Milletvekili Bennur Karaburun'a taziye ziyaretinde bulundu. Daha sonra partisinin düzenlediği siyaset akademisine katılan Çavuşoğlu, burada yaptığı konuşmada tüm dünya ülkelerine büyükelçilik açacaklarını söyledi. İşte Çavuşoğlu'nun açıklamalarından bazı satır başları:

"Latin Amerika’da da olmak üzere tüm ülkelerde büyükelçilikler açacağız. Şimdi sıra Uruguay’da. Uruguay’a da bir sahtekar kaçtı biliyorsunuz. Onun da ensesindeyiz. Öyle milletimizi dolandırıp da kaçmak yok. Öyle terör eyleminde bulundum ‘kaçtım’ yok. Tüm hainlerin ensesindeyiz.

"FETÖ'CÜLERİN BİR ÇOĞUNU GETİRDİK"

Dış politikamızın en önemli unsurlarından bir tanesi de budur. Terör ile FETÖ’yle mücadeledir. FETÖ’cülerin birçoğunu Türkiye’ye getirdik. Bazı ülkeler rica ettiği için isimlerini açıklamıyoruz. FETÖ tüm dünyayı korkutmuş. Ya da FETÖ’yü himaye edenler o ülkelere baskı yapıyor. Ondan da korkuyorlar. Siz FETÖ’nün 166 civarında ülkede faaliyet gösterdiğini biliyor musunuz? Tek başına mı yaptığını zannediyorsunuz. Onların okullarda hangi ülkelerin ajan olarak çalıştığını biliyoruz. Bizim için arkasında kim olduğu önemli değil. Milletimize sözümüz var. Nerede olursa olsun onlara rahat yok, ensesindeyiz. Onlardan hesap soruyor, soracağız.

"FETÖ BAZI ÜLKELERİ ELE GEÇİRMİŞ"

FETÖ’yü ülkesinden def etmek isteyen ülkelerdeki okulları devralacağız. Orada okuyan çocuklar var. Onlar ve aileleri ne olacak? Biz de istemeyiz çocukların mağdur olmasını. Bizim derdimiz o çocuklar ve aileleri değil ki. İlkokul çocuğunun ne günahı var. Oralarda diğer okullara göre daha iyi diye herkes oraya gönderiyor. FETÖ’nün bunda gizli amacı da var. Orada zeki çocuklara burs veriyor. Elitlerin çocuklarını alıp eğitiyor sonra Türkiye’de olduğu gibi onları da devlet içine sızdırıp oraları da kontrol ettiriyor. Tıpkı bugün bazı ülkelerde yaptığı gibi. Maalesef bazı ülkelerin tamamını ele geçirmişler. İstedikleri zaman orada yönetimi devralıyorlar. Bazı ülkelerle baş başa görüşmelerimizde bunu itiraf ediyorlar.

"TÜRKİYE 5'TEN DE 1'DEN DE BÜYÜK"

Bakmayın siz iki tane batı ülkesinin Türkiye’ye ders vermeye çalıştığını. Türkiye’nin dünyadaki itibarı çok yüksek. Geçen yıl iki tane seçime girdik. UNESCO İcra Komitesi seçimine girdik. UNESCO’ya üye ülkelerin Filistin ile ilişkileri iyi olduğu için ABD ‘çekiliyorum’ dedi. Çekilebilirsin. Türkiye 5’ten de büyük, 1‘den de büyük. Dünya 5’ten ya da 1'den ibaret değil ki.”