BIST 9.525
DOLAR 32,58
EURO 34,74
ALTIN 2.498,49
HABER /  POLİTİKA

Bakan Canikli o iddiayı yalanladı: TSK...

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, TBMM Genel Kurulunda Zeytin Dalı Harekatı'yla ilgili milletvekillerini bilgilendirdi. 

Abone ol

Meclis'teki konuşan Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli Afrin Harekatıyla ilgili bir takım algı operasyonları yapıldığının altını çizerek, TSK ve ÖSO'nun neden olduğu hiçbir sivil kaybının yaşanmadığını söyledi.

Bakan Canikli, Afrin Harekatı konusunda TBMM'yi bilgilendirdi. Canikli şunları şöyledi: 

"Bölge terörden tamamen temizlenene kadar operasyon devam edecek. Terör tamamen temizlenmeden operasyon bitmeyecek. Bunun başka yolu yok. 'Terörden temizlenen toprakları ne yapacaksınız' diye soruyorlar. Fırat Kalkanı'nda ne olduysa o olacak. Topraklarından ayrılmış olan bölge halkı önce evlerine dönecekler. Suriyeli mültecilerden çok sayıda kişinin Afrin bölgesine döneceğine inanıyoruz" ifadelerini kullandı.  Canikli, "Harekat planlandığı gibi başarıyla sürdürülmektedir"

"5'İ TSK'DAN, 24'Ü ÖSO'DAN 29 ŞEHİDİMİZ VAR"

"Zeytin Dalı Harekatı'nda şu ana kadar, en az 649 terörist etkisiz hale getirilmiş, terör örgütlerine ait sığınak, barınak, mühimmat deposu ve silah mevzi olarak kullanılan 458 hedef hava kuvvetlerimiz tarafından imha edilmiş, kara harekatı kapsamında 4370 hedef ateş altına alınmıştır; bugüne kadar 5'i Türk Silahlı Kuvvetlerimizden, 24'ü ÖSO mensubu olmak üzere 29 şehidimiz vardır."

"TSK VE ÖSO KAYNAKLI SİVİL ZAYİAT OLMAMIŞTIR"

"Zeytin Dalı operasyonunda TSK ve ÖSO kaynaklı sivil zayiat olmamıştır. Terör örgütü sivilleri canlı kalkan olarak kullanma politikasına rağmen bugüne kadar operasyonda sivil kayıp olmaması Türk Milletinin bu konudaki samimiyetini ve hassasiyetini ortaya koymaktadır."