BIST 9.662
DOLAR 32,59
EURO 34,84
ALTIN 2.499,37
HABER /  GÜNCEL

Bakan Cahit Turhan Ankara-Niğde otoyolu için tarih verdi

Ankara-Niğde Otoyolu Projesi için müjdeyi Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan verdi. Turhan, 2022'de açılması planlanan projenin 2020'de hizmete alınmasının hedeflendiğini söyledi.

Abone ol

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Ankara-Niğde Otoyolu hakkında önemli açıklamalar yaptı. Ankara-Pozantı Otoyolu'nun Ankara-Niğde kesiminin şantiyesinde yürütülen çalışmaları yerinde izleyen Turhan, şunları söyledi:

"Projemiz, ana yol uzunluğu 275 kilometre, bağlantı yollarının uzunluğu 55 kilometre olmak üzere toplam 330 kilometreden oluşuyor. Projenin maliyeti yaklaşık 1,5 milyar avro. Projenin inşaat süresinin 2022 yılı içinde bitmesi öngörüldü ancak üstlenici firma gerekli tedbirleri, önlemleri alıp, kapasitesini artırarak projeyi 2020 içinde hizmete almayı hedefliyor. Proje, ülkemizin Avrupa sınırındaki komşularından başlayıp, güneydeki sınır kapılarına otoyol standardında hizmet verecek olan projenin son kesimini oluşturuyor. Bu bakımdan karayolu ulaşımında önemli bir görev icra edecek."

Projenin 5 viyadük, 77 üst geçit, 12 köprülü kavşak, 451 kutu menfez, 34 köprü, 2 bakım işletme merkezi, 5 otoyol hizmet tesisi park alanı, 5 servis alanından oluştuğunu belirten Turhan, proje tamamlandığına otoyol üzerinde 11 gişe alanı, 2 alım gişesiyle yolculara ve sürücülere, daha konforlu ve güvenli ulaşım hizmeti sunulacağını ifade etti.

ANKARA İLE ADANA 30 KM KISALACAK
Turhan, Ankara ile Adana arasındaki bu güzergah tamamlandığında mevcut güzergahın yaklaşık 30 kilometre kısalacağına dikkati çekerek, "Otoyol standardında olması dolayısıyla yoldaki seyahatte beklemeler, dur-kalklar olmayacak. Sürekli akım koşullarında ulaşım hizmeti verilecek. Bu da ekonomi, zaman tasarrufu ve güvenli ulaşım hizmeti anlamına geliyor." dedi.

YAP İŞLET DEVRET PROJELERİ
Ulaştırma projelerinde çalışmaların hız kesmeden devam ettiğini belirten Turhan, bunların önemli bir kısmını YİD projelerinin oluşturduğunu söyledi. 

YİD projelerinin başında yer alan İstanbul Yeni Havalimanı'nın 29 Ekim'de hizmete gireceğini anımsatan Turhan, Çanakkale Boğazı geçişini de içinde bulunduran Malkara-Gelibolu-Lapseki Otoyolu'nda inşaatların devam ettiğini bildirdi.

İstanbul-İzmir Otoyolu, Kuzey Marmara Otoyolu, İzmir-Çandarlı Otoyolu'nda YİD modeliyle çalışmaların sürdüğünü anlatan Turhan, ülke genelinde yapılan 350 milyar liralık ulaştırma yatırımının yüzde 30'unu YİD modeliyle gerçekleştirilenlerin oluşturduğunu ifade etti.