BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,90
ALTIN 2.429,52
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bakan 'Benim de 14 yaşında oğlum var' dedi

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Berkin Elvan'ın ölümüne ilişkin açıklama yaptı: Benim de 14 yaşında oğlum var...

Abone ol

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Berkin Elvan'ın ölümüyle ilgili "Benim de 14 yaşında çocuğum var. Allah ailesine sabır versin. Hiçbir şekilde tasvip edebilmek mümkün değil" dedi.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Kaptanpaşa Mahallesi'ndeki Aziziye Kışlası'nı ziyaret etti, incelemelerde bulundu.

YAŞANANLAR HUKUKSUZLUK

Yılmaz, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, gazetecilerin Berkin Elvan'ın ölümüyle ilgili sorusuna  "Hiçbir kelimen Elvan'ın annesinin babasının acısını hafifletmeyecektir." dedi. Aileye başsağlığı dileyen Yılmaz yaşananlar için "hukuksuzluk" değerlendirmesi yaptı:

HİÇ OLMAMASI GEREKEN BİR HATAYDI

“Hiç olmaması gereken, yapılmış olan bir hataydı o evladımıza karşı. Herkes kendi evladını o 14 yaşındaki kardeşimizin yerine koysun. Annesinin, babasının, kardeşlerinin, sevenlerinin ve milletimizin başı sağolsun.Bu kardeşimize yapılan kesinlikle yüzde 100 yanlıştır. Muhakkak ki bu yanlışı demokratik yoldan dile getirmek de çok doğaldır. Buradaki yanlış olan şey, bir hukuksuzluğu başka bir hukuksuzlukla cevaplamak. İki yanlıştan bir doğru çıkmaz."

BENİM DE 14 YAŞINDA ÇOCUĞUM VAR

Ardahan’da da gazeteciler Yılmaz’a Berkin Elvan ile ilgili soru sordu. Yılmaz burada da “Berkin Elvan'a yapılanlar bir yanlış. Hiçbir şekilde tasvip edebilmek mümkün değil. Kendi nefsine ne istiyorsan, başkaları için de onu iste. Benim de 14 yaşında çocuğum var yani dolayısıyla hiç yapılacak bir şey mi?. Allah sabırlar versin.” diye konuştu.