BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,93
ALTIN 2.426,98
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bakan Bağış'tan ilginç benzetme

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, dershane tartışmalarıyla ilgili olarak "Biz üzüm yemek istiyoruz. İnanın bana bağcıyla hiçbir meselemiz yok. Bağcıyı da çok seviyoruz" dedi.

Abone ol

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Zeytinburnu Belediyesi ile ortaklaşa düzenlenen "Meslek Lisesi Öğrencileri Girişimci Oluyor Projesi"nin imza törenine katıldı. 

BAKANA İLGİNÇ TANITIM

Program sunucusu Bakan Bağış'ı imza töreni öncesi konuşma yapması için sahneye "2005 yılından itibaren aday ülke konumunda ülkemizin AB müzakerelerini başarıyla yürüten, AB nezdinde ülkemizin dik duruşunu diklenmeden sergileyen, yaptığı çalışmalarla AB ülkelerindeki mevkidaşlarının bükülmez bilek diye adlandırdığı ve takipçi sayısıyla 1 milyondan fazla üyeye sahip olan, bununla AB'deki birçok ülkeden daha fazla takipçisi olan sayın bakanımı kürsüye arz ediyorum" diye çağırdı. 

"EĞİTİMDE REFORM DURMAYACAK"

Dershanelerin kapatılmasıyla ilgili tartışmalara da değinen Bağış, "Eğitimde reform durmayacak. Çünkü eğitim bizim geleceğimiz" dedi. 
"Bizim eğitimdeki reform çabamızı birileri çarpıtmaya çalışıyor" diyen Bakan Bağış, şöyle konuştu: 

"Kimileri maalesef yanlış bir izahatla farklı aksettirmeye çalışıyor. Biz eğitimin üzerindeki bütün yükleri kaldırmak istiyoruz. Bu ülkenin her bir evladının en iyi eğitime ulaşmasını istiyoruz. Bizim başka kimsenin herhangi bir girişimiyle, hizmetiyle, çabasıyla bir sorunumuz olamaz. Biz millet için atılan bütün adımları takdirle karşılıyoruz. Saygıyla karşılıyoruz. Ama biz milletin önündeki engelleri kaldırmak isterken, biz ekonomik sebeplerle çocuğunu okutamayan kimse kalmasın derken, gençler arasında ayrımcılık olmasın derken, nasıl katsayı denen insanlık dışı uygulamayı ortadan kaldırdıysak, nasıl ki üniversitelerin kapısında kendini kıyafet bekçisi zanneden devlet anlayışını ortadan kaldırdıysak, nasıl ülkede herkesin eğitime imkan bulabilmesini sağladıysak onun çabasındayız." 

"BAĞCIYLA HİÇBİR MESELEMİZ YOK. BAĞCIYI DA ÇOK SEVİYORUZ"

"İçimize sokulmak istenen tefrikaya, fitneye, ayrımcılığa, kardeşi kardeşe düşürmek isteyene prim vermemeliyiz" diyen Egemen Bağış, şöyle devam etti: 

"Onun için biz diyoruz ki kardeşler arasında asla hesaplaşma olmaz. Kardeşler arasında muhabbet olur. Kardeşler arasında biz ayrımcılığı kabul edemeyiz. Onun için hükümetimiz bu muhabbeti bir hesaplaşmaya dönüştürecek her türlü fitne ve fesattan uzak durmak da kardeşliğin gereğidir diyor. Bu çabalarımıza, bütün bu ağır ithamlara, bütün bu çarpıtmalara rağmen, saldırılara rağmen biz bu ülkede kardeşlik bağımızı güçlendireceğiz diyoruz. Biz gençlerimize sahip çıkacağız. Eğitimin önündeki engelleri kaldıracağız. Biz ekonomik sebeplerle okuyamama gibi bir konuyu artık lügatimizden çıkarmak istiyoruz. Bizim derdimiz bu. Biz üzümyemek istiyoruz. İnanın bana bağcıyla hiçbir meselemiz yok. Bağcıyı da çok seviyoruz. Biz fitne platformlarını elinin tersiyle itiyor, fırsat platformlarını meslek lisesi öğrencilerimizle paylaşıyoruz."