BIST 9.709
DOLAR 32,52
EURO 34,80
ALTIN 2.420,09
HABER /  DÜNYA

Bakan Bağış’tan, hat sanatçısına destek sözü

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Türkmen asıllı hat sanatçısı Azim Bedri Goki’yi kabul etti. Bağış, Goki’nin Türk vatand...

Abone ol

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Türkmen asıllı hat sanatçısı Azim Bedri Goki’yi kabul etti. Bağış, Goki’nin Türk vatandaşlığına geçmesini hızlandırmak için elinde gelen desteği vereceğini söyledi.
Egemen Bağış, Ortaköy’deki ofisinde hat sanatçısı Azim Bedri Goki ile görüştü. 14.30’ta gerçekleşen görüşmede, Azim Bedri Goki’nin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına geçmek için başvuruda bulunduğu konuşuldu.
Goki’nin uluslararası bir sanatçı olduğunu söyleyen Egemen Bağış, “Kendisi Türkiye’de yıllardır büyük eserlere imza atıyor. Ben kendisini Küçükçekmece Belediye’mizin bir sergisinde tanımıştım. Kendi ofisimizde de onun eserleri var. Bugünde kendisi bize güzel bir müjdeyle geldi. Hem bir tablo hediye etti, hem de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına başvurmaya karar vermiş. Zaten Türkmen asıllı bir kardeşimiz. Bugünde artık Türkiye vatandaşı olma yolunda ilerleyen bir sanatçımız olarak, inşallah Dünya’nın 4 bir yanında uluslar arası makalelere konu olan bir sanatçının, artık bizim sanatçımız olma gururunu yaşayacağız. Kendisinin bu kararından dolayı kutlu olsun diyorum. İnşallah bizde kendisinin başarılarıyla gururlanmaya devam edeceğiz” şeklinden konuştu.
Türk vatandaşlığına geçmek için başvuruda bulunan Azim Bedri Goki ise “Eğer Türk vatandaşlığı hızlı olabilirse, benim dünyaya açılmama sebep olacak. Her şey güzel olacak inşallah” dedi.
Bunun üzerine Egemen Bağış, hat sanatçısının vatandaşlık başvurusunun hızlanması için İçişleri Bakanı ile konuşacağını söyledi. Görüşmede hat sanatçısı Azim Bedri Goki, Egemen Bağış’a Türkmen yaşamını anlatan tablo hediye etti.
(İHA)