BIST 9.674
DOLAR 32,49
EURO 34,74
ALTIN 2.421,20
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bakan Bağış düşen uçak hakkında konuştu

Bağış düşürülen uçağın uluslararası mesele olduğunu belirtti

Abone ol

Bakan Bağış, Türk uçağına yapılan saldırıyla ilgili "Bu konuda Türkiye son sözünü söylememiştir" dedi.

Türk Ulusal Ajansı tarafından düzenlenen "Vizesiz Avrupa Konferansı"na katılan AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, konferansının ardından basın mensuplarının Türk askeri uçağının Suriye tarafından düşürülmesine ilişkin sorularını yanıtladı.

"Bizim uçağımıza yapılan saldırı sadece Türkiye ile Suriye arasındaki bir mesele değildir, uluslararası diplomasi meselesidir" diyen Bağış, "Herkes müsterih olsun. Türkiye Cumhuriyeti büyük bir devlettir ve ne yaptığını bilir. Bu konuda Türkiye son sözünü söylememiştir" ifadesini kullandı.

Bağış, vurulan Türk jetine yardım için giden uçaklara da ateş açıldığı yönündeki iddiaların hatırlatılması üzerine "Bende böyle bir bilgi yok" dedi.

BEKLENTİMİZ VİZE MUHAFİYETİ İÇİN EYLEM PLANI

Türk Ulusal Ajansı'nda düzenlenen Vizesiz Avrupa Konferansı'nda konuşma yapan Bakan Bağış, vizesiz Avrupa için başlanan süreçte bundan sonraki beklentilerinin vize muafiyeti için bir eylem planının ortaya çıkması ve bu planın içeriği ile ilgili beklentilerin karşılanması olduğunu söyleyerek, "Ferhat aşkı için dağları delmiş. Bizim aşkımız da evelallah bu vize duvarını rahatlıkla aşacaktır" dedi.