BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,68
ALTIN 2.500,04
HABER /  DÜNYA

Bakan Avcı’dan sınav eleştirilerine cevap

Ataşehir’de çalıştaya katılan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, sürekli “Eğitimi yapboz tahtasına çevirdiniz” eleştirilerine maruz kaldıklarını...

Abone ol

Ataşehir’de çalıştaya katılan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, sürekli “Eğitimi yapboz tahtasına çevirdiniz” eleştirilerine maruz kaldıklarını belirtti.
Bakan Nabi Avcı, Ataşehir’de bulunan Zübeyde Hanım Öğretmenevi’nde düzenlenen “öğretmenlik alanlarına atamada esas alınacak yüksek öğretim programlarının belirlenmesine ilişkin mevcut yapının gözden geçirilmesi” konulu çalıştaya katıldı. Programda konuşan Nabi Avcı, “Aslında öğretmenlik alanlarına atamada esas alınacak yüksek öğretim programlarının belirlenmesi, eğitim sürecinin, öğretim programlarının ve öğretmen yetiştirme olgusunun dinamik yapısı gereği sürekli gözden geçirilmesi ve yenilenmesi gereken bir alan.

’’EĞİTİM YAPBOZ TAHTASINA ÇEVİRDİNİZ’’
Milli Eğitim Bakanlığı da talep ve beklentileri dikkate alarak bu gözden geçirmeyi ilgili tarafların görüşlerini alarak yapıyor ve biz bunu yaptıkça da birileri sürekli ‘Eğitimi yapboz tahtasına çevirdiniz’ diyorlar. Son olarak bu hususta 2009’da yürürlüğe giren esaslar aradan geçen 4 yıl içinde 6 kez değişikliğe uğramış olmasına rağmen yeni değişikliklere ve düzenlemelere gidilmesi yönündeki talepler artarak devam ediyor. Bakanlık olarak bu konuya sadece yüksek öğretim programlarından mezun olanlara eğitim iş kolunda yeni istihdam alanı açmak olarak bakmıyoruz. Çabamızı daha çok öğretim programlarıyla tespit edilmiş öğretmenlik alanlarına, hangi yüksek öğretim alanlarından mezun olanların atanacağına ilişkin soruya en rasyonel cevabı bulmak için yoğunlaşıyoruz” dedi.
(İHA)