BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.309,84
HABER /  GÜNCEL

Bakan Avcı'dan 'Cemaat okulları' açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, yurtdışında bulunan Cemaat okulları ile ilgili hazırlıkları anlattı.

Abone ol

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Yurtdışında bulunan cemaat okullarının kapatılması ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın okul açmasıyla ilgili çalışmaların "son aşamada" olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün Etiyopya'da yaptığı açıklamada, cemaat okullarının kapatılacağı ve yerine Milli Eğitim Bakanlığı'nın okullar yapacağı ile ilgili sözleri, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'ya soruldu.

Kızılcahamam'da karne dağıtım törenine katılan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün Etiyopya’da “Cemaat okullarını kapatın. Biz Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okul yapacağız” şeklindeki açıklamasını sorması üzerine Bakan Avcı, “Onunla ilgili açıklamayı önümüzdeki hafta içerisinde yaparız. Hazırlıklarımız gerçekten son aşamada. Bakanlar Kurulu’nda pazartesi günü muhtemelen bir sunumumuz olur, ondan sonra açıklarız” yanıtını verdi.

BAKAN AVCI'DAN 'TEOG' YORUMU

TEOG’da çok fazla öğrencinin birinci olduğu yönündeki haberlerin sorulması üzerine Avcı, şunları kaydetti:
“Bunlar normal yazılı sınavlar biliyorsunuz. Okullarda yapılan kontrollü denetimi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan, sorular MEB tarafından gönderilen, değerlendirmeleri de MEB tarafından yapılan yazılı sınavlar. TEOG sınavları dediklerimiz normal yazılı sınavlar. Bu sınavlara 1 milyon 300 bine yakın öğrencimiz giriyor. 1 milyon 300 bin öğrencinin içerisinden tüm soruları doğru yapan öğrenci sayısının bu kadar olması çok şaşırtıcı değil. Soruların çok mu kolay olduğu sorulabilir. Aksi de her zaman tartışma konusu olur. Zaman zaman tersinden de eleştirilir. Soruların çok zor olduğu eleştirileri de gelir. O bakımdan sınavların güvenliği, sağlıklı yapılıp yapılmadığı konusunda bizim endişemiz yok. Sınav güvenliği sağlanmış sorular, soru sorma tekniklerine uygun olarak hazırlanmış, cevaplarda uygun şekilde değerlendirilmiş, hiçbir sorun yok. Ancak çocuklarımızın bu başarısıyla sevinmemiz lazım. Buna birtakım soru işaretleriyle gölge düşürmek yerine daha çok sayıda öğrencimizin aynı başarıyı göstermesini dilememiz lazım.”
Bugün öğretmenlere özellikle teşekkür etmek istediğini söyleyen Avcı, “Bu karneler sadece çocuklarımızın karneleri değil. Başta Milli Eğitim Bakanı olmak üzere hepimizin karnesi. Medyanın da karnesi bunlar. Hepimiz bir şekilde eğitimdeki durumumuzu görüyoruz. Sonuçlar daha iyiye gittiğimizin göstergesidir” ifadelerini kullandı.