BIST 8.972
DOLAR 32,33
EURO 35,04
ALTIN 2.282,26
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Bakan Avcı kendi karikatürünü çizdi

2013-2014 Eğitim ve Öğretim yılı Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın da katılımıyla Halil Atamavcı İlkokulu'nda yapılan törenle başladı.

Abone ol

İNTERNET HABER - 2013-2014 Eğitim ve Öğretim yılı, Bakan Avcı'nın katıldığı törenle başladı. Törenin sonrasında Bakan Avcı tahtaya yazdığı yeni öğretim yılı mesajının altına kendi karikatürünü çizdi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Ataşehir’de okul öncesi ve ilkokul birinci sınıfa başlayan öğrencileri sınıflarda ziyaret etti. Miniklerin halk oyunları gösterileri ile karşılanan Avcı, daha sonra sınıflara girerek öğrencilere hediye verdi.

Milli Eğitim Bakanlığı, 2006-2007 eğitim öğretim yılından itibaren okullar açılmadan önceki ilk hafta uyum eğitimi programını uygulamaya başladı. Program kapsamında, okul öncesi ve ilkokul birinci sınıf öğrencileri bir hafta önce okula başlıyor. Yeni eğitim yılının ilk gününde Ataşehir’de bulunan Halil Atamavcı İlkokulu’nda tören düzenlendi. Buradaki törene Bakan Avcı’nın yanı sıra İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız ve diğer yetkililer katıldı. Bakan Avcı, törene geldiği sırada kendisine yöneltilen gündeme ilişkin soruları cevapsız bıraktı. Daha sonra kendisi için hazırlanan karşılama programını izledi. Minik öğrencilerin yöresel halk oyunları gösterilerini izlerken zaman zaman neşelenen Avcı, gösteriye alkış tuttu. Daha sonra okulu gezen Avcı önce okul öncesi öğrencilerin sınıflarını ziyaret etti. Miniklere hediye veren Avcı çocuklarla bir süre sohbet etti.

Okul öncesi sınıfların ardından ilkokul birinci sınıfları da gezen Avcı, bir sınıfta tebeşirle tahtaya yazı yazdı. Bakan Avcı tahtadaki yazıda şu ifadeyi kullandı: “2013-2014 eğitim ve öğretim yılının bütün öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve görevlilerimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ederim.” Yazının altına adını yazan Avcı, tahtaya bir de kendi karikatürünü çizdi. Kendi karikatürüne bir süre gülen Avcı, daha sonra cep telefonu ile yazdıklarını ve çizdiği karikatürün fotoğrafını çekti.