BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,72
ALTIN 2.410,52
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bakan Atalay ile CHP'li İnce kapıştı

Kayseri'deki yolsuzluk iddiaları Meclis'i bir kez daha gerdi.

Abone ol
İçişleri Bakanı Atalay ile CHP'li İnce arasında başlayan "yolsuzluk" tartışması, Meclis'teki tansiyonu yükseltti! CHP'li vekiller sıralara vurarak hükümeti protesto ederken hükümet adına söz alan Atalay, Kayseri'deki yolsuzluk dosyasının "uydurma" olduğunu iddia etti. İnce ve Atalay arasındaki tartışmada hakaretler havada uçuşunca, Meclis'teki görüşmelere ara verildi.

Bakan Atalay, TBMM Genel Kurulunda, bakanlığının 2011 yılı bütçesi üzerinde hükümet adına yaptığı konuşmada, devlet ve hükümet olarak, Demokratik Açılım çalışmalarını, Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi'ni titiz bir şekilde sürdürdüklerini, bu konuda kararlı olduklarını söyledi.
 
''SİLAH KANUNU TASARISI''
 
Bakan Atalay, son günlerde kamuoyunda tartışılan ve Genel Kuruldaki görüşmelerde de gündeme getirilen Silah Kanunu Tasarısı hakkında bilgi verdi.
Tasarının, İçişleri Bakanlığının değil hükümetin bir tasarısı olduğuna dikkati çeken Atalay, şöyle devam etti: 

''İnsaf için bu tasarı alınıp, bunun içinde 'ne var' diye bakılsın. Bu yasa için '18 yaşa düşürülüyor' deniliyor. Tasarıda, mevcut durumda 18 yaş sınırı olan av tüfekleri için bile yaşı 21'e yükseltmeyi teklif ettik. Bu tasarı iki yıl önce Meclise gönderilmiş. Havalı tüfekler tasarı içine alınıyor, bunlara ruhsat getiriyoruz. Türkiye'de silah ruhsatının sayısı yoktur, sınırsız. Bir insan isterse on tane bile ruhsat alır. Bir başıboşluk var. Biz bunu en fazla 5 ile sınırlıyoruz. Biz AB standardını getiriyoruz. Başıboş olan silahlandırmayı azaltmak istiyoruz. Pompalı tüfekleri bile ruhsat içine alıyoruz, havai fişeklere bile sınır getiriyoruz.''

KAYSERİ'DEKİ YOLSUZLUK İDDİALARI

Kayseri'deki yolsuzluk iddialarını da değerlendiren Atalay, en önemli misyonlarından birisinin yolsuzlukla mücadele, açıklık ve şeffaflık olduğunu söyledi.''Bu konularda kimsenin gözünün yaşına bakmayız'' diyen  Atalay, şöyle devam etti: 
''Kayseri ile ilgili her şey bizim web sitemizde de var. Biz haksızlığa karşı da çıkarız. Haksız yere iftiraya uğrayan belediye başkanını savunmak da bizim görevimiz. Biz bu konularda ayrım yapmayız. Burada CHP zor bir adım attı. Milletvekilleri uydurma evrak getirmiş. Onunla ilgili çıkıyor Genel Başkan, en önemli bütçe görüşmesinde, burada kırmızı dosyalarla gelerek bunu ifade ediyor. Bunun altı boş çıkıyor."

ATALAY İLE İNCE ARASINDA TARTIŞMA

Atalay'ın konuşmasının ardından söz alan CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Bakan Atalay'ın, Türkiye'nin gözü önünde olan olayları ''öğrenciler polisi dövdü'' şeklinde nitelendirdiğini öne sürdü.

İnce, Kayseri'deki yolsuzluk iddialarına ilişkin değerlendirmesinde, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dokunulmazlıklarının kaldırılmasını önererek, ''Yüreğiniz varsa bunu yaparsınız'' dedi. 

Muharrem İnce, Bakan Atalay'ın, belediyelerle ilgili soruşturmalarda ayrım yapmadıklarına ilişkin verdiği örneklere tepki göstererek, ''Siz müfettişlerinizi oraya, onları aklamaya göndermişsinizdir. Size AKP diyorduk ama artık AK Parti diyeceğiz. Çünkü siz aklama partisisiniz. Mecliste, komisyonda bekleyen 724 dosya var. İçlerinde CHP'nin de var. Hadi kaldırın dokunulmazlığı'' diye konuştu.

Bunun üzerine söz alan Atalay da ''Sayın Grup Başkanvekili ya yalan söylüyor ya yanılıyor. Rüşvetle ilgili iddialarda savcılık işlem yapar, izin alınmaz'' dedi.

Yeniden söz alan İnce de ''Bir bakan konuşurken üslubuna dikkat edecek. Ben yalan söylemedim. Ama Atatürk Orman Çiftliğinde görüşüp, sonra görüşme ortaya çıktı diye oradaki güvenlik görevlisini işten atan ben değilim'' diye konuştu. 

Bu arada Atalay ve İnce, birbirlerine karşılıklı olarak ''Yalan söylüyorsun' diye bağırdı. Her iki grubun milletvekillerinin de tartışmaya katılması üzerine TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, birleşime ara verdi.

"İKİ DİLLİ YAŞAM MÜMKÜN DEĞİL"

Konuşmaya başlamasıyla birlikte Bakan Atalay'ı sıralara vurarak protesto eden CHP'li milletvekilleri, Atalay'ın, ''CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce'ye yönelik sözlerinden'' ötürü özür dilemesini istediler.

TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, protestonun sürmesi üzerine birleşime 5 dakika ara verdi. Atalay sözleriyle İnce'yi rencide etmek istemediğini söyleyerek, protestolara neden olan ifadelerini düzeltti.  BDP'nin, ''İki dilli yaşam'' önerisine ilişkin tartışmalara da değinen Atalay, ''(İki dil) falan gibi... Türkiye'de uygulamada, pratikte fazla bir yeri yok. Türkiye'de her şey rahatça konuşuluyor ama o tür şeylerin pratikte, uygulamada veya mevzuatımızla ilgili şu anda bir geçerliliği ve önemi yok'' dedi.