BIST 9.624
DOLAR 32,59
EURO 34,84
ALTIN 2.495,60
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bakan Arslan'dan referandum talimatı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, referandumdan kaçış olmadığını söyleyerek AK Parti teşkilatlarının sandığa hazır olması gerektiğini söyledi.

Abone ol

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, AK Parti teşkilatlarının referanduma hazır olması gerektiğini söyledi. Türkiye'nin tek elden yönetilmesi gerektiğini ve bu nedenle sistemin değişmesi gerektiğini ifade eden Arslan, ülke bölünecek iddialarının ise doğruları yansıtmadığını kaydetti.

AK Parti Kars İl Başkanlığınca dün düzenlenen İl Danışma Meclisi toplantısına katılan Arslan, son siyasi gelişmeler konusunda değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye'nin başkanlık sistemine gitmesi gerektiğini dile getiren Arslan, bundan kaçışın mümkün olmadığını söyledi. Arslan, "Başkanlık

Dolayısıyla referandum bizi bekliyor. Teşkilatlar olarak dünden daha fazla çalışmaya, dünden daha fazla ev ev, kapı kapı, dolaşmaya devam edeceğiz inşallah

sistemine gitmeliyiz. İster cumhurbaşkanlığı ister başkanlık sistemi deyin... Bir ülkede iki başlılık olmaz. Cumhurbaşkanı ayrı hükumet ayrı..." dedi

Sistemin kilitlenmemesi gerektiğini vurgulayan Arslan, Türkiye'nin tek elden yönetilmesi gerektiğini belirtti. Bunun için hükumeti atayacak başbakan veya cumhurbaşkanı adıyla bir gücün olması gerektiğini belirten Arslan, bu vesile ile ülkenin tek elden yönetilmesinin sağlanmış olacağını söyledi.

Bu durumun "ülkeyi böleceği" eleştirilerinin gerçeği yansıtmadığını kaydeden Arslan, "Diyorlar ki efendim 'Eyaletlere bölünür'. Böyle bir şey yok. 81 il var ve 81 ilin seçtiği milletvekilleri var. Bu milletvekillerinden oluşan bir meclis var. Yeni sistemde de değişen bir şey olmayacak. Yine bunlar milletvekillerini seçecekler, yine onlardan oluşan bir meclis oluşacak." diye konuştu.

"REFERANDUM BİZİ BEKLİYOR"

MHP'nin bu konudaki tutumunu doğru bulduğunu ifade eden Bakan Arslan, CHP'yi ise eleştirdi. Yakın zamanda referanduma gidileceğini söyleyen Arslan, şöyle devam etti:

"CHP'nin tavrı belli. Ne söylerseniz söyleyin bir önceki gün söylediğini unutuyor ve size karşı çıkıyor. Dolayısıyla Başbakanımızın dediği gibi inşallah bu tren kaçırmaz. Gelirler ama benim umudum yok. Allah için Devlet Bahçeli, devletin mekanizmaları tıkandığı zaman... 7 Haziran'da da bu duruşunu ortaya koydu. Devlet adamlığını ortaya koyuyor. AK Parti'nin doğru yaptıklarının yanında duruyor ve diyor ki 'Evet, AK Parti bunu doğru yapıyor, ben de yanında duracağım ki insanımıza hizmet edelim'. Ve İnşallah görünen o ki bu işbirliğiyle biz 330'u geçeceğiz. Zaten açıklandı 367 ile geçersek... sizin huzurunuza geleceğiz. Dolayısıyla referandum bizi bekliyor. Teşkilatlar olarak dünden daha fazla çalışmaya, dünden daha fazla ev ev, kapı kapı, dolaşmaya devam edeceğiz inşallah. Bu konu üzerimize düşen bir görevdir."

ERKEN YAŞTA EVLENENLER

Bakan Arslan, erken yaşta evlenenlerin mağduriyetlerinin giderilmesine ilişkin düzenleme ile ilgili de açıklamalarda bulundu. "Mecliste son günlerde tartışılan ve kamuoyunun gündemine gelen, saptırılan bir konu var." diyen Arslan, meselenin bir mağduriyeti gidermeye matuf olduğunu kaydetti. Arslan, şöyle konuştu:

"Burada bazı ilçelere gidiyoruz, genç yaşta sevmiş, her ikisinin anne ve babası da rıza göstermiş, evlenmişler. Daha sonra kiminin üç, kiminin de dört çocuğu olmuş ve çocuklar büyümüş, 7-8 yaşına gelmiş. Efendim kanunun gereği doğrultuda çalışıyoruz ve diyoruz ki sen 18 yaşından önce bu kızla evlendiğin için seni içeri atıyoruz. Tamam içeri atalım. İçeri atınca ne olur. Ailenin, çocukların rızası ile kurulan bir aile ve ortada çocuklar var. Bir ailenin geçimini sağlayan babayı alıyoruz, içeri atıyoruz. Çocukları ve anneyi ortada bırakıyoruz. Aklımız sıra 26 yaşında, 24 yaşında, dört, beş çocuklu bir bayanı koruyoruz. Bayan arkadaş ise 'Beni perişan ettiniz, çocuklarla ortada kaldım, eşim cezaevinde. Ekmeğimi getirecek kimse yok. Yalvarırım gereğini yapın...' bunun gibi sıkıntı yaşayan 3 bin kişi var."

Düzenlemeyi kendilerinin ve ailelerinin rızası ile evlenmiş, çocuk sahibi olmuş ailelerin yaşadıkları mağduriyeti gidermek için yaptıklarını anlatan Arslan, yakın geçmişte bu tip düzenlemeleri savunan muhalefet milletvekillerinin düzenlemenin sadece AK Parti tarafından getirilmesi nedeniyle eleştirdiklerini savundu. Arslan, "Dün muhalefet milletvekilleri bu tip olayları bizden daha çok savunuyorlardı. Sırf AK Parti getirdi, AK Parti buradan da bir başarı elde edecek, vatandaşın teveccühünü kazanacak diye ona muhalefet edelim diyerek çıkıp saldırıp bambaşka bir yere götürdüler." dedi.

Bakan Arslan, herkesten konuyu bu şekliyle çevresine anlatması ve durumu izah etmesi gerektiğini sözlerine ekledi.