BIST 9.091
DOLAR 32,38
EURO 35,02
ALTIN 2.325,50
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bakan Arslan'dan Ermenistan'a çağrı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Ermenistan'a Azerbaycan ile ilişkilerini düzeltmesi ve Türkiye'nin isteklerini yerine getirmesi çağrısı yaparak, sınırların bu şekilde açılabileceğini söyledi.

Abone ol

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, FETÖ'nün 17-25 Aralık'ta sinsi yüzünü ilk kez gösterdiğini söyleyerek, örgütün 15 Temmuz'da ise hain yüzünü gösterdiğini ifade etti. Ermenistan'a da çağrıda bulunan Arslan, Türkiye'nin isteklerinin yerine getirilmesi halinde Ermenistan'ın Türkiye üzerinden Avrupa'ya açılabileceğini kaydetti.

Ahmet Arslan, dün İl Kültür Merkezinde "Kars Bakanıyla Buluşuyor" programında vatandaşlarla bir araya geldi. Burada yaptığı konuşmasında 15 Temmuz'u hatırlatan Arslan, FETÖ ile mücadelede gereğini yaptıklarını ve milletin de buna karşı dikkatli olması gerektiğini söyleyerek şöyle konuştu:

"Terör örgütlerine karşı zaten çok işimiz var. PKK'sına, DEAŞ'ına YPG'sine, PYD'sine DHKP-C'sine karşı zaten var. Evet bir sinsi vardı ki, onu bilememiştik. O sinsi de 17-25 Aralık'ta o kirli yüzünü gösterdi. Ama 15 Temmuz'da yüzünün sadece kirli değil, ne kadar hainlik içerdiğini ne kadar kalleşlik içerdiğini, ne kadar karanlık yüz varsa onları da içerdiğini 15 Temmuz'da ortaya koydu.

ERMENİSTAN'A AZERBAYCAN ÇAĞRISI

Biz Azerbaycan'la 'Tek millet, iki devlet' isek, Azerbeycan'ın Karabağ'da işgal edilmiş topraklarından Ermenistan'ın çekilmesi, Azerbaycan topraklarının Azerbaycan'a verilmesi ve oradaki göçkünlerin tekrar topraklarına dönmesi şartıyla bu teklifimiz ülke olarak her zaman açık, her zaman net. Gereğini yapın Kars'ın doğusunu çıkmaz sokak yapmayalım. Ermenistan Türkiye üzerinden Avrupa'ya daha rahat erişin."

Programın ardından, Kars Ticaret Borsası (KTB) Başkanı İsmet Çelik, Bakan Arslan'a plaket takdim etti.