BIST 9.645
DOLAR 32,52
EURO 34,85
ALTIN 2.428,68
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bakan Arslan'dan 15 Temmuz mesajı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kars'ta partililerle bir araya geldi. Bakan Arslan, 15 Temmuz'un istiklal mücadelesi olduğunu söyledi.

Abone ol

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 15 Temmuz'un Türkiye'nin istiklal mücadelesi olduğunu söyledi. O gece ülke gençlerinin ve çocuklarının bir gecede büyüdüğünü ifade eden Arslan, "Gevşediğimiz gün kaybettiğimiz gündür" diye konuştu.

Sarıkamış harekatının 102. yılı dolayısıyla dün Sarıkamış ilçesinde düzenlenen anma yürüyüşünün ardından karayoluyla Kars'a geçen Arslan ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile AK Parti İl Başkanlığını ziyaret ederek, partililerle bir araya geldi.

Arslan, burada yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'da ülke gençlerinin ve çocuklarının bir gecede büyüdüğünü söyledi.

"BU TAM BİR İSTİKLAL MÜCADELESİDİR"

Gençlerin, anne ve babalarının ecdatla ilgili anlattıklarını 15 Temmuz gecesi anlamlandırdığını ifade eden Arslan, şöyle konuştu:

"Bu tam bir istiklal mücadelesi. Tam 100 yıl önce ecdat, Kurtuluş Savaşı'nda 15 yaşındaki gençleri savaş alanına göndermek zorunda kaldı. 15 Temmuz'da o ecdadın torunları, gençleri, Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla bir gecede büyüdüler. Ablaları, kardeşleri, anneleriyle meydana çıktılar. Yıllardır yapmaya çalıştığımız, Cumhurbaşkanımızın anlatmaya çalıştığı bu. Değerlerimizi, geçmişimizi bilmemiz lazım. Bunu yeni nesle iyi anlatmamız lazım. Sarıkamış'ta şehitlerin izinde yürürken, şühedayı anarken, göstermek istediğimiz, gençlere bu vatanın kolay kazanılmadığını anlatmaktır."

"GEVŞEDİĞİMİZ GÜN, KAYBETTİĞİMİZ GÜNDÜR"

Arslan, Türkiye'nin 81 ilinde bugün anma etkinliklerine eşlik eden vatandaşların, aynı duygu ve düşüncelerle ecdat için yürüdüğünü belirtti.

Ülkeyi daha ileriye, daha yukarıya taşımak için çalıştıklarını dile getiren Arslan, şöyle devam etti:

"Ülkeyi muasır medeniyetlerin üzerine çıkmak için 2023, 2070 hedefleri koymalıyız. Bunlara giderken de değerlerimize, geçmişimize sahip çıkıp, yürümeliyiz. Cumhurbaşkanımız ve onun arkadaşları 15 yıldır bunu söylüyor. Gevşediğimiz gün, kaybettiğimiz gündür. Biz büyüdükçe, güçlendikçe, dünyada söz sahibi oldukça, yolumuzu kesmek isteyenler de boş durmuyorlar. Bununla beraber oyunları gittikçe büyüyor. Onlar oyununu büyütsünler, bizler Cumhurbaşkanımız ve vatandaşlarımızla bir olarak, omuz omuza 79 milyon olarak, içerideki ve dışarıdakilere karşı mücadelemizi elden bırakmayarak, o hainlere fırsat vermeyeceğiz."