BIST 8.802
DOLAR 32,34
EURO 35,09
ALTIN 2.239,27
HABER /  GÜNCEL

Bakan Arslan İstanbullulara müjdeyi verdi: Seneye tamam

İstanbul'un trafik soruruna büyük fayda sağlayacak olan Gebze-Halkalı Banliyö hattıyla ilgili Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'dan son dakika açıklaması geldi. Arslan, hattın 2018'de tamamlanacağı müjdesini verdi.

Abone ol

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "31 Aralık 2018 tarihinde tamamlanması için yoğun çalışmaların devam ettiği Gebze-Halkalı Banliyö Hatlarının İyileştirilmesi ve Demiryolu Boğaz Tüp Geçişi (Marmaray) Projesinin hizmete girmesi ile Gebze-Halkalı arasında 2-10 dakikada bir sefer yapılacak ve bir yönde saatte 75 bin yolcu taşıma kapasitesine ulaşılacaktır" ifadesini kullandı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun, İstanbul'un ulaşım sorununa ilişkin yazılı soru önergesine verdiği yanıtta, toplu ulaşım ve  trafik sistemlerinin kurulması, işletilmesi ve entegrasyonunun İstanbul  Büyükşehir Belediyesinin görevi kapsamında olmakla birlikte; Bakanlık tarafından  hizmete verilen veya verilecek olan projelerin İstanbul'un ulaşım sorununun  çözümüne önemli katkılar verdiğini anımsattı.

2-10 DAKİKA ARASI SEFER

 Avrasya Tüneli, Marmaray ve 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli'ne ilişkin  bilgi veren Arslan, 31 Aralık 2018 tarihinde tamamlanması için yoğun çalışmaların  devam ettiği Gebze-Halkalı Banliyö Hatlarının İyileştirilmesi ve Demiryolu Boğaz  Tüp Geçişi (Marmaray) Projesi'nin hizmete girmesi ile Gebze-Halkalı arasında 2-10  dakikada bir sefer yapılacağını bildirdi. Arslan, bir yönde saatte 75 bin yolcu  taşıma kapasitesine ulaşılacağına işaret etti."YOLCULUK SÜRELERİ KISALACAK"

Bakan Arslan, şöyle devam etti: "Yolculuk süreleri kısalacak, Mevcut Boğaz Köprülerinin yükü hafifletilecek ayrıca iş ve kültür merkezlerine kolay, rahat ve çabuk ulaşım  sağlayarak kentin değişik noktaları birbirlerine yaklaştıracaktır. Mevcut durumda  Ayrılıkçeşme-Kazlıçeşme arasında pik saatlerde 5 dakika, diğer saatlerde 7 ve 10  dakika sefer sıklığı ile işletilmektedir."

KÖPRÜLERDE SGS SİSTEMİ ÇALIŞMALARI

Bakanlar Kurulu kararınca Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme  Bakanlığı tarafından üstlenilen raylı sistemler hayata geçirilerek trafik  sorununa çözümler üretildiğini belirten Arslan, İstanbul'dan geçen otoyollar  üzerinde bulunan Otomatik Geçiş Sistemi (OGS) ve Hızlı Geçiş Sistemi (HGS)  gişelerinin kaldırılarak, araçların yavaşlamadan geçebilecekleri Serbest Geçiş  Sistemine (SGS) geçiş çalışmalarının devam ettiğini vurguladı. Arslan, bu  kapsamda Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ile Mahmutbey gişelerinde dönüşümün  tamamlandığına, seyahat sürelerinde ciddi azalmalar olduğuna dikkati çekti. Arslan, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü gişelerinin de SGS dönüşümleri  sağlanarak gişe kaynaklı trafik sıkışıklıklarının önlenmesi için de çalışmalara  başlandığını kaydetti.