BIST 9.788
DOLAR 32,51
EURO 34,95
ALTIN 2.435,71
HABER /  EKONOMİ

Bakan Arslan gündemdeki o iddiaya cevap verdi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, boğaz köprülerinde çift ücretlendirme yapılacağı iddialarına cevap verdi.

Abone ol

Ulaştırma, Denizcilik ve haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, gündeme ilişkin açıklamalarda bulunurken herkesin merakla beklediği köprü geçiş ücretlendirmeleri hakkında da bilgi verdi.

Boğaz köprülerinde geliş-gidişlerde çift ücretlendirme yapılacağı yönündeki tartışmalara ilişkin değerlendirmede bulunan Arslan, "İstanbul’da hangi projeyle ilgili ne argümanı kullanırsanız kullanın ülkemizin nüfusunun yüzde 20’sinin yaşadığı, misafirleri de düşünürseniz yüzde 25 ila yüzde 30’unun yaşadığı bir ilde ne söylerseniz karşılık buluyor ve tartışma konusu oluyor. Çok net bir şekilde söyleyelim ki böyle bir uygulamamız yok" dedi.

Arslan, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde Temmuz ayında serbest geçiş sisteminin kurulacağını, gişelerin ortadan kaldırılacağını ve trafik geçişinin çok daha hızlı olacağını ifade etti. Güvenliğe yönelik ihtiyaçların böylelikle karşılanacağını belirten Arslan, tek yönlü ücret uygulamasının devam edeceğini söyledi.