BIST 9.601
DOLAR 32,50
EURO 34,64
ALTIN 2.481,23
POLİTİKA

Bakan Albayrak'tan yaz saati için flaş açıklama

Dün Danıştay yaz saati uygulamasının yürütmesini durdurmuştu. Bu kararla birlikte saatler geri alınacak mı sorusu gündeme oturmuştu. Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'tan yaz saati uygulamasıyla ilgili son dakika açıklama geldi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, yaz saati uygulamasını Danıştay'ın durdurma kararına ilişkin, "Esas yönüyle hiçbir etkisi yok. Usul ile ilgili düzenlemeyi yapıp devam edecek aynı. Bu süreç devam edecek" dedi.

Yaz saati uygulamasının sürekli olması yönündeki Bakanlar Kurulu kararının Danıştay tarafından durdurulmasının ardından hükümetten son dakika bir açıklama geldi. Açıklamayı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak yaptı. Saat geri alınmayacak. Yaz saati uygulaması devam edecek. Türkiye, geçen yıl aldığı kararla ileri saat uygulamasını kaldırmıştı. Geçen yıl saatler geri alınmamıştı. Karar Bakanlar Kurulu'ndan çıkmıştı. Danıştay yaz saati uygulaması kararının yürütmesinin durdurulması için yapılan başvuruyu değerlendirdi ve dün yürütmeyi durdurma kararı verdi. Ancak hükümet buna uymayacak. Uaz saati uygulaması devam edecek. Bakan Albayrak 'Saatler geri alınmayacak' diyerek şu açıklamayı yaptı: "Yaz saati uygulamasında aynı istikamette devam edeceğiz. Enerji tasarrufu sağlıyoruz. Usul ile ilgili düzenleme yapılacak."

Sitene Ekle
Etiketler