BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,93
ALTIN 2.427,58
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bakan Akdağ hadi yürüverin gari diyecek!

Bakan Recep Akdağ, Muğla’da Ege şivesinden esinlenerek hazırlanan “Hadi yürüverin gari” projesi kapsamında 10 bin Muğlalı ile 10 bin adım atarak halkı zayıflamaya davet edecek

Abone ol

Sağlık Bakanlığı, Türk toplumunda giderek artan obeziteye (aşırı şişmanlık) karşı açtığı savaşta Egeli vatandaşları "Hadi yürüverin gari" sloganıyla zayıflamaya davet edecek.

Sigara ile mücadelede sağlanan başarının ardından obezite sorununa el atan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, yarın Muğla'da valilikle birlikte hayata geçirecekleri obezite ile mücadele projesinin tanıtım toplantısına katılacak. Ege şivesinden esinlenerek "Hadi yürüverin gari" adı verilen proje kapsamında vatandaşlara ücretsiz adım ölçerler dağıtılacak. Bakan Akdağ ve valilik yetkilileri, toplantı sonrasında 10 bin Muğlalı ile 10 bin adım atarak projeyi resmen başlatacak.

HALKI UYARDI

Obeziteyle mücadele hareketine Milli Eğitim, Gıda, Tarım ve Hayvancılık bakanlıkları ile belediyeler de destek olacak.

Obeziteyle mücadele çalışmaları konusunda Yeni Asır'a bilgi veren Bakan Akdağ, aşırı şişmanlığın kalp, tansiyon ve diyabet hastalıklarının en önemli sebeplerinden biri olduğunu ifade etti. Türkiye'de son 25 yılda aşırı kiloluluğun ikiye katlandığını anlatan Akdağ, vatandaşlara şu uyarılarda bulundu:

"Şişmanlık sadece görüntüyü değil, sağlığı da bozuyor. Kilo vermek isteyen bir insan günde mutlaka 10 bin adım atmalı. Bunun dışında sofradan doymadan kalkmak, günde yarım saat kadar veya iki günde bir mutlaka yürümek veya karşılığı bir egzersiz programı uygulamak da çok önemli. Katları inip çıkarken asansör yerine merdiven kullanın. Kısa mesafede araç kullanmak yerine yürüyün. Bol su için, aşıraya kaçmamak kaydıyla taze sıkılmış meyve suyu tüketin. Şekerli ve gazlı içiceklerden uzak durun. Sebze ve meyve ağırlıklı beslenin."

HERKES DAVETLİ

Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın da katılacağı 10 bin adımlık yürüyüş yarın saat 19.00'da Muğla'da başlatılacak. Bakan Akdağ, 3'ten 93'e tüm Muğlalıları obeziteye karşı harekete geçirmeyi hedefliyor. Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr. Burhanettin Hacıcaferoğlu, obeziteye karşı halkı uyardıklarını söyledi. Bakan Akdağ, yarın valilik ve AK Parti ziyaretlerinin ardından, öğlen Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi personeli ile öğle yemeği yiyecek. Saat 14.00-16.00 arasında sağlık çalışanları ile toplantı yapacak olan Bakan Akdağ, yürüyüş sonrası Ankara'ya dönecek.