BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,88
ALTIN 2.430,48
HABER /  GÜNCEL

Bakan Akar'dan askerlik açıklaması Tek tip askerlik mi geliyor?

Milli Savunma Bakanı Akar, yeni askerlik sistemiyle ilgili çalışmaların sürdüğünü, gelecek günlerde tamamlanacağını bildirdi. Bilindiği gibi her dönem bedelli askerlik konusunda büyük talepler oluyordu.

Abone ol

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, askerlikte yapılacak yeni düzenlemelerle ilgili açıklamalarda bulundu. Akar, konunun tartışıldığını; ancak henüz sonuçlanmadığını söyleyerek tek tip askerlik için herkese uygun bir sistemin oluşturulacağını ifade etti.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Plan ve Bütçe Komisyonu'nda tek tip askerlikle ilgili soruları cevapladı. Askerlik konusunun hem sosyal hem de siyasi boyutunun bulunduğunu ve bu konudaki çalışmaların tamamlanmak üzere olduğuna ilişkin daha önce yaptığı açıklamaları hatırlatan Akar, bedelli ve dövizli askerlik konusunun tamamen gündemden kaldırılmasını hedeflediklerini kaydetti.

"2-3 AYDIR ÇALIŞMA YÜRÜTÜLÜYOR"

Bu konuda 2-3 aydır çalışma yürütüldüğünü; ancak henüz sonuçlanmadığını söyleyen Akar, konunun sadece Milli Savunma Bakanlığı'nı değil pek çok bakanlığı yakından ilgilendirdiğini ifade etti. Konunun yasal bir zemine oturtulması gerekli olduğunu ve bu konudaki gayretlerin sürdüğünü söyleyen Akar, şöyle konuştu:

"Daimi olacak ikide bir bedelli mi olacak, geliyor mu, çıktı mı ? Bu öngürülebilir, herkes bilecek ki bu budur. En iyisi en rahatı, her erkek askerlik görevini yapar deyip kapatmak, ama olmuyor. Ekonomik, siyasi, bireysel, modern hayatın getirdiği mecburiyetten dolayı çözüme gidiliyor. Kendi içinde tutarlı hale getirmek herkesin hesabını, kitabını, eğitimini işçiliğini buna göre getirsin." diye konuştu.