BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,11
ALTIN 2.306,06
HABER /  POLİTİKA

Bakan Ahmet Arslan'dan KHK eleştirilerine yanıt

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, dün yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname'ye (KHK) ilişkin eleştirilere yanıt verdi.

Abone ol

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, dün yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname'ye (KHK) ilişkin, "Dün de bu hainlerle birlikte hareket eden binlerce kişi ihraç edildi, kıyamet koparılıyor. Bütün dünya 15 Temmuz'da sağırken, görmüyorken ne oldu da onların arkasında duruyor? Kusura bakmasınlar, bizim canımıza, ülkemize kast edenlere 'aferin' diyecek halimiz yok. Mücadaleyi sonuna kadar devam ettireceğiz." dedi.

Anadolu Ajansı foto muhabirleri ve Türkiye Foto Muhabirleri Derneği üyelerine ait eserlerden oluşan 15 Temmuz Fotoğraf Sergisi, TCDD Ankara Garı'nda izlenime açıldı.

Bakan Arslan, açılışta yaptığı konuşmada, Türk milletinin kahraman bir ecdadın evladı olduğunu 15 Temmuz gecesi herkese ispat ettiğini, bunun unutulmaması ve unutturulmaması gerektiğini söyledi.

Vatandaşların gösterdiği cesaretin darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlanmasını sağladığını belirten Arslan, şöyle devam etti:

"Allah milletimizden razı olsun, liderinin, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve onun ekip arkadaşlarının, Başbakanının çağrısına bu millet 81 ilde karşılık verdi. Elbetteki Ankara ve İstanbul ayrıcalıklı. Onlar, Ankara ve İstanbul'u ele geçirince tüm Türkiye'yi ele geçireceklerini zannediyorlardı. Bu millet o gün millet olma şuuruyla meydanlara indi ve herkese 'Ben nasıl bir neslin torunu olduğumu ve geleceğe nasıl bir Türkiye bırakmam gerektiğini de biliyorum.' dedi. Elbetteki 250 şehidimizi rahmetle, minnetle ve saygıyla anıyoruz ama biliyoruz ki bugün de bu ülkenin bekası, istikbali, istiklali için milletimiz silahlı kuvvetleri, emniyet güçleriyle, silahlı korucularıyla her gün ama her gün şehadet şerbeti içmeye hazır." 

Arslan, 15 Temmuz gecesi şehit olamadığı için hayıflanan vatandaşların bulunduğunu dile getirerek, dünyanın hiçbir yerinde böyle bir feraset ve kahramanlığın bulunmadığını söyledi.

15 Temmuz'un unutulmaması ve unutturulmaması gerektiğini yineleyen Arslan, şöyle konuştu:

 "Çünkü bu ülkenin gelişmesinin, büyümesinin karşısında durup birilerini maşa olarak kullanmak isteyenler hep olacak. Ne yazık ki içimizden de olsa hainlerin çıkabildiğini, özellikle de kutsalımızı kullanarak çıkabildiğini gördük. İslam bayraktarlığı adı altında dinle hiçbir ilgisi olmayan mecraları kullanarak bu milleti kandırmaya çalışanlar çıktı. Daha da kötüsü 'peygamber ocağının', 'kutsal üniformanın' içine girip bu ülkeye hainlik yapanların çıkabildiğini gördük. O yüzden unutmamak ve unutturmamak lazım ki, üst akıl, dış güçler benzer hainleri maşa olarak kullanmak istediğinde bu necip millet tekrar, geçmişte, 15 Temmuz'da olduğu gibi o kahramanlığıyla, millet olma şuuruyla meydanlara insin."

15 YAŞINDA GENÇLER GÖĞSÜNÜ SİPER ETTİ

Bakan Arslan, "Gençlerin apolitik olduğu ve bu ülkenin değerlerinden yoksun yetiştiği" yönündeki söylemleri eleştirerek, o gece 15 yaşındaki gençlerin dedeleri ve nineleriyle birlikte meydanlara çıkıp, kahramanca göğüslerini helikopterlere, silahlara siper ettiklerini belirtti.

Arslan, darbe girişiminin ardından birçok önemli projenin hız kesmeden devam ettiğini ve vatandaşların hizmetine sunulduğunu hatırlattı.

MAHKEMELERDE ŞAKLABANLIK YAPIYORLAR

Arslan, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyelerinin yargılandıkları mahkemelerdeki tavırlarına ilişkin, "Mahkemelerde bir sürü şaklabanlık yapıyorlar ve millet bunu hayretle karşılıyor. Doğrusu ben hayretle karşılamıyorum. 'Ülkenin geleceğini düşünüyorum' adı altında 15 Temmuz'da, 17-25 Aralık'ta bu milletle ilgili her türlü hainliği düşünenlerin mahkemelerde inkar politikası gütmesini doğrusu sürpriz olarak olarak görmüyorum. Bunların kendi emelleri, maşalık ettiklerinin emelleri uğruna her türlü yalana, hileye, desiseye başvurduklarını unutmamamız gerekiyor." dedi.

Bakan Arslan, FETÖ ile mücadelenin devam ettiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Dün de bu hainlerle birlikte hareket eden binlerce kişi ihraç edildi, kıyamet koparılıyor. Bütün dünya 15 Temmuz'da sağırken, görmüyorken ne oldu da onların arkasında duruyor? Kusura bakmasınlar, bizim canımıza, ülkemize kast edenlere 'aferin' diyecek halimiz yok. Mücadaleyi sonuna kadar devam ettireceğiz. Cumhurbaşkanımız da söylüyorlar. İçimizde bir tane hain, terörist kalmayıncaya kadar bu necip millet de bu milletin temsilcileri de bu mücadeleye devam edecek."

ANKARA'DA 147 ŞEHİT VERİLDİ

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de milletin, istiklalinden vazgeçmeyeceğini 15 Temmuz'da açık şekilde ortaya koyduğunu söyledi.

Darbe girişiminin önemli kısmının Ankara'da yaşandığını belirten Gökçek, vatandaşların başkentte 12 ayrı noktada FETÖ'cülerle çarpıştığını, 147 şehit verildiğini ifade etti.

Gökçek, kendi vatandaşlarına kıyanlara acımanın mümkün olamayacağını vurgulayarak, yaşananların bir daha tekrarlanmaması için tedbirli olunması gerektiğini dile getirdi.

Konuşmaların ardından Bakan Arslan ile Gökçek serginin açılışını yaptı, fotoğrafları inceledi.