BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  EKONOMİ

Bakan Ağbal'dan o cezalar için açıklama

Maliye Bakanı Naci Ağbal, sabit radarlarla vatandaşlara tuzak kurulabildiğini bunların da kaldırılması için talimat verildiğini söyledi. Ağbal, Moody'sin Türkiye'nin kredi notuna ilişkin açıklamalarını ise maksatlı olduğunu kaydetti.

Abone ol

Maliye Bakanı Naci Ağbal, ocak ayında brüt bin 750 liranın altında maaş alan kimsenin maaşının yıl boyunca bin 300 liranın altına düşmeyeceğini söyledi. Kredilendirme kuruluşu Moody's'in doğru bir değerlendirme yapmadığını söyleyen Ağbal, ceza standardına uygun olmayan sabit radarlarla kesilen cezaların ortadan kaldırılabileceğini ifade etti.

Ağbal, katıldığı bir televizyon programında, gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in, Türkiye'nin kredi notunu düşürmesine ilişkin Ağbal, Moody's'in bu kararı verirken çok aceleci davrandığını söyledi.

Önümüzdeki günlerde Orta Vadeli Program'ın açıklanacağını ve bu programda gelecek 3 yıla ilişkin hedeflerin, çalışmaların ortaya konulacağını anlatan Ağbal, bunu Moody's'in de çok iyi bildiğini ancak programın açıklanmasını beklemediğini bildirdi.

"DEĞERLENDİRMEYİ MAKSATLI GÖRÜYORUM"

Türkiye'nin mevcut ekonomik temelleri sağlamken, geleceğe ilişkin beklentilerde herhangi bir şekilde ciddi bir riske işaret etmezken, Türkiye ekonomisinin olumlu taraflarını ortaya koyup bu notu tutma imkanı varken, bütün bunların yapılmayıp belirsiz birtakım faktörler üzerinden Türkiye'nin notunun indirilmesinin doğru bir yaklaşım olmadığını vurgulayan Ağbal, şöyle devam etti:

"Yapılan değerlendirmelerde özellikle FETÖ terör örgütüne referans verilmek suretiyle ortaya konulan olumsuzluk algısı ve değerlendirmesinin de açıkçası maksatlı olduğunu düşünüyorum.
Yani ben Moody's'in bu değerlendirme raporundaki kurumsal kabiliyete ilişkin okumasını, değerlendirmesini açık söyleyeyim maksatlı görüyorum."

"KİMSENİN MAAŞI 1.300 TL'NİN ALTINA DÜŞMEYECEK"

Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Sadece asgari ücretlimiz değil, ocak ayında brüt bin 750 liranın altında maaş alan kimsenin maaşı yıl boyunca net bin 300 liranın altına düşmeyecek." dedi.

Asgari ücret konusunda yapılan düzenlemenin sorulması üzerine Ağbal, ekim ayına kadar asgari ücretteki en az bin 300 liralık sınırı koruduklarını söyledi.

"BİZ HER TÜRLÜ TUZAĞA KARŞIYIZ"

Halk arasında "sabit radar" olarak bilinen sisteme ilişkin de "Tuzak radarlarla ilgili yeni bir durum var. İçişleri Bakanı Sayın Soylu bunların kaldırılacağını söylemişti, kaldırıldı mı?" sorusu üzerine de Ağbal, "Bir kere biz her türlü tuzağa karşıyız, sadece tuzak radara değil, her türlü tuzağa karşıyız. Hükümet olarak da zaten vatandaşa tuzak oluşturabilecek bütün bu uygulamaların karşısında olduk, olmaya devam edeceğiz." dedi. Ağbal, Emniyet Genel Müdürlüğü ile görüşeceklerini, ceza standardına uygun olmayan ortamlarda kesilen cezaların idari işlemle ortadan kaldırılabileceğini kaydetti.