BIST 9.717
DOLAR 32,47
EURO 34,93
ALTIN 2.434,92
HABER /  EKONOMİ

Bakan Ağbal açıkladı o araçlarda indirim olacak mı?

Maliye Bakanı Naci Ağbal, hurda araç indirimi şeklinde bir çalışmalarının söz konusu olmadığını ifade etti.

Abone ol

Yeniden yapılandırma ile ilgili bir soru üzerine Naci Ağbal, geçen yıl yeniden yapılandırma kanunu yaptıklarını hatırlatarak yaklaşık 80,4 milyar TL vergi birim ve alacağını yapılandırdıklarını söyledi.

Ağbal, söz konusu düzenlemeyi 2016 Haziran ayından 2017 Mart ayına taşıdıklarını kaydederek, yaklaşık 47 milyar TL’lik vergi alacağını yapılandıracaklarını ve düzenlemeden yaklaşık 7,2 milyon vatandaşın yararlanacağını vurguladı.

Yeniden yapılandırmadan sosyal güvenlik prim borcu olanların da yararlanacağını belirten Ağbal, "Burada yaklaşık 3 milyona yakın işletmemiz, yeniden yapılandırmadan sosyal güvenlik prim borçları bakımından yararlanacak. Orada da 23,6 milyon TL’lik yeniden yapılandırma yapacağız. 16 Nisan’dan sonra süratli bir şekilde yasa tasarısını Meclis’e getireceğiz. Böylelikle 2016 Temmuz’u ile 2017 Mart’ı arasında vergi ve sosyal güvenlik alacaklarından 70 milyar TL’lik bir alacağı yapılandırmış olacağız. 7 milyonun üzerinde vatandaşımız vergi, trafik para cezası, motorlu taşıtlar vergisi, il özel idarelerine, belediyelere olan borçlarından dolayı yararlanacaklar Gümrük vergisi borçları da buna dahil. 2017 mayıs ayında başvuruları almayı planlıyoruz.” diye konuştu.

Bakan Ağbal, yeniden yapılandırma için haziran ayından itibaren ilk ödemelerin başlayacağını belirterek, 36 aya kadar taksitlendirme imkanı getireceklerini, vergi, prim borcunu peşin ödemek isteyen mükelleflerin peşin ödeme indiriminden yararlanacaklarını bildirdi.

HURDA ARAÇ İNDİRİMİ

Hurda araç teşviki olup olmayacağına ilişkin soruya, Ağbal, “Şu an hurda araç indirimi şeklinde bir çalışmamız söz konusu değil. Bizim sektörle zaman zaman istişare toplantılarımız oluyor. Burada son yaptığımız toplantıda sektör, mevzuatın uygulanmasından kaynaklanan belirsizliklerin ortadan kaldırılmasını, bir takım konularda teknik düzenleme taleplerinde bulundu. bugün kendileriyle teknik konuları, mevzuat düzenlemelerindeki aksaklıkları konuşacağız. Herhangi bir şekilde bir vergi indirimi, hurda indirimi gibi bir çalışmamız bulunmamaktadır.” yanıtını verdi.