BIST 9.070
DOLAR 32,38
EURO 34,97
ALTIN 2.326,31
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI

Bakan açıkladı milyonlarca anneye büyük müjde

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu çalışan annelere müjdeyi verdi. Büyükanne düzenlemesi geliyor, uygulamaya pilot illerden başlanacak.

Abone ol

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, milyonlarca anneyi yakından ilgilendiren bir açıklama yaptı.

Müezzinoğlu, büyükannelere bebek parası verileceğini açıkladı. Uygulamaya pilot iller olarak seçilen İzmir ve Bursa'dan başlanacak.

Bakan Müezzinoğlu konuya ilişkin yaptığı açıklamada "Hükümet çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Çocuklarını yakınlarına bırakanlara ilişkin çalışmalar tamamlandı. Büyükannelere evde bebek bakım parası verilecek." dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, doğum yapan kadınların istihdamda kalmalarını sağlamak için torunlarına bakan anneanne ve babaanneleri desteklemeyi planladıklarını belirterek, bu kapsamda başlayacak projenin ilk etapta pilot ilde 0-3 yaş arasındaki çocukları kapsayacağını bildirdi.

Bakan Müezzinoğlu, kadınların istihdamdaki oranının yüzde 27'lerden yüzde 33'lere çıktığını ama henüz yüzde 40'ların üzerindeki hedefe ulaşılmadığı için güçlü projeler geliştirilmesi gerektiğini aktardı.

Kadın istihdamında yarı zamanlı çalışma, doğum ve doğum sonrası izinler konusunda önemli düzenlemer yapıldığına işaret eden Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

"Önümüzdeki dönemde de özellikle yarı zamanlı çalışmada, annelerin kadın istihdamında bir azalma olmaması adına yeni tedbirler, projeler üzerinde de çalışıyoruz. Özellikle doğum yapan annelerin, anneanne ve babaanne projeleriyle desteklenmesi pilot uygulamasının altyapısını oluşturduk. İnşallah Türkiye genelinde belirli illerde önce bir pilot uygulama yapacağız. Çocuğun anneannenin evinde güvencede, daha huzurlu ortamda, anneanneye veya babaanneye verilecek destekle daha sağlıklı ortamlar olabilir değerlendirmesi yapılıyor. İnşallah pilot uygulamaları da 2017'de başlatmış olacağız. Altyapısı oluştu, pilot illeri de belirleyerek, kamuoyuyla paylaşarak ilk çalışmalara başlamış olacağız."

Proje kapsamında 3 ilin pilot olarak belirleneceğini ve emzirme çağından 3 yaşına kadar olan çocukların projeden yararlanacağını bildiren Mehmet Müezzinoğlu, "Detaylarını önümüzdeki günlerde açıklayacağımız projeyle bin civarında aileye belirli bir desteği vereceğiz, belirli kriterler arayacağız ve 6 ay pilot uygulamasını yöneteceğiz." dedi.

Projeden yararlanacak ailelerin belirlenmesinin ardından projenin geri dönüşlerini incelemeye başlayacaklarını dile getiren Müezzinoğlu, ortaya çıkan sonuçların ardından projenin yaygınlaştırılıp yangınlaştırılmayacağına karar verileceğini söyledi.