BIST 9.441
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.499,10
HABER /  GÜNCEL

Bakan açıkladı: Hiçbir hukuki ilişkim yok”

Ekonomi bakanı Nihat Zeybekci, “Şu an itibari ile, ilgili firmanın beyanında da görüleceği gibi adı geçen binalarda şahsıma, aileme, şirketl...

Abone ol

Ekonomi bakanı Nihat Zeybekci, “Şu an itibari ile, ilgili firmanın beyanında da görüleceği gibi adı geçen binalarda şahsıma, aileme, şirketlerime ve şirket ortaklarıma ait mülkiyet, irtifak ve kira dâhil olmak üzere hiçbir hukuki ilişkim yoktur” dedi.
Ekonomi Bakanı Zeybekci, İstanbul Zeytinburnu’nda 16-9 olarak adlandırılan, son günlerde tarihi yarımadanın silüeti ile ilgili tartışmalara konu olan binalarda iki dairesi olduğu iddiaları ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada, 31 Mart 2011 tarihinde sözleşmesini yaparak, tamamının şahsi hesabından banka havaleleriyle ödendiğine dikkat çekerek, “İlgili firmaya eşit taksitlerle bir buçuk yılda ödemesini yaptığım, iki ayrı bağımsız bölümün birleşmesi ile oluşan, net 134 metre karelik konutu; imar, inşaat ve iskân ruhsatları için her türlü inceleme ve araştırmayı yaparak satın aldım” ifadelerini kullandı.
Zeybekci, şunları kaydetti:
“Adı geçen binalarla ilgili tarihi yarımadanın siluetine aykırı konum tartışmaları çıkması üzerine; satma kararı aldım, sattım ve tapu devirlerini gerçekleştirdim. Şu an itibari ile ilgili firmanın beyanında da görüleceği gibi adı geçen binalarda şahsıma, aileme, şirketlerime ve şirket ortaklarıma ait mülkiyet, irtifak ve kira dâhil olmak üzere hiçbir hukuki ilişkim yoktur”.
(İHA)