BIST 9.645
DOLAR 32,60
EURO 34,78
ALTIN 2.410,51
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bakan açıkladı! Askerimizi şehit eden 20 terörist...

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'tan Gabar'daki askeri operasyonla ilgili son dakika açıklamaları geldi

Abone ol

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Gazi Osman Paşa'nın vefatının 117'inci yılında anma etkinliklerine katılırken Gabar'da yapılan askeri operasyonla ilgili de önemli mesajlar verdi.

Terörle mücadeleye dair önemli açıklamalarda bulunan Fikri Işık, son olarak Gabar'da devam eden operasyonlarda 20 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi. 

Milli Savunma Bakanı, milli tüfek ve savunma sanayii ile ilgili de bilgilendirme yaparken, dün askerimizi şehit eden teröristlerin de etkisiz hale getirildiğini bildirdi. Milli Savunma Bakanı Işık: "Askerimize verdiğimiz piyade tüfeğini bile başkasının lisansı ile üretiyorduk. Türkiye savunma sanayinde yüzde 60 oranında yerliliğe ulaştı. Başkasının lisansıyla üretilen silahlar yerine bugün NATO’nun 42 testinin tamamından büyük başarıyla geçen Milli Piyade Tüfeği MPT 76’yı Türk Silahlı Kuvvetlerimize teslim ediyoruz. Askerimiz artık kendi milli piyade tüfeğini kullanıyor. Kendi tankımızı kendimiz yaptık, bütün testlerden de başarıyla geçti. 

20 TERÖRİST GABAR'DA YAKALANDI 

Mayıs ayında inşallah aksilik olmazsa seri üretim için düğmeye basıyoruz. Dün o askeri şehit eden 20 tane terörist Gabar’da yakalandı ve etkisiz hale getirildi. Nasıl yaptık? Artık tepelerinde insansız hava araçları geziyor. İnşallah 2023’te kendi milli uçağımızı üretmiş olacağız. Artık sıra kendi füze ve hava savunma sistemimizi milli olarak geliştirmekte." dedi.