BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Bakan açıkladı: 102 bin kişide Bylock var

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bugüne kadar 102 bin 596 kişide FETÖ'nün haberleşme programı Bylock tespit edildiğini açıkladı. 55 bin 665 kişinin de FETÖ soruşturmalarından tutuklandığını söyledi.

Abone ol

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 15 Temmuz hain darbe girişiminden bugüne kadar darbe teşebbüsü ve FETÖ ile iltisaklı olduğu düşünülen toplam 55 bin 665 tutuklama gerçekleştiğini, örgütün şifreli haberleşme programı olan ByLock'un 102 bin 596 kullanıcısı olduğunun tespit edildiğini, bunların 23 bin 171'ine adli işlem uygulandığını, İçişleri Bakanlığı bünyesinde, 14 bin 754 kişinin görevden uzaklaştırıldığını, 29 bin 261 kişinin de ihraç edildiğini söyledi.

Soylu, Polis Eğitim ve Kongre Merkezi'nde (PEKOM) düzenlenen Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Teftiș Kurulu Başkanlığı Müfettişlik Temel Eğitimi ve Güncelleme Semineri'nde konuştu.

Soylu'nun konuşmasının satırbaşları şöyle:

"Teftiş Kurulu'nun ve polis başmüfettişlerinin birinci öncelikli görevi, FETÖ ile mücadele etmektir. Bunun tam anlamıyla bittiğini söyleyenler yanılmaktadırlar. Bir matruşka gibi açıyorsunuz içinden çıkıyor. 15 Temmuz gecesi olanlar ve bu hadiseyi Türkiye'nin başına getirmeye çalışanlar yargılanıyorlar. Türkiye içinde olanlar gerekli cezayı alıyorlar. Sizin kendi mesleğiniz içinde tanıdıklarınız ve yıllarca FETÖ'nün bayraktarlığını yapanları tanıyorsunuz, teşkilat tanıyor ve gereği yerine getiriliyor. Nam almış, nam salmış ve bu işte bayraktarlık yapanlar kamuoyunda biliniyorlar ve bunlarla ilgili de gereği yapılıyor. Ya sonrası? Bu örgüt, diğer örgütler gibi değildir. Devleti bir hastalık gibi sarmaya çalışmış bir örgüttür. Devletin kendi varlığına saldırmıştır. Bu hastalıklı yapıdan tek bir hücre kalmayana ve temizlendiğinden emin olana kadar bu mücadeleyi sürdürmek zorundayız.

Bakan Soylu, 15 Temmuz darbe girişiminden bakanlığıyla ilgili çalışmalara değinerek, şunları kaydetti:

102 BİN BYLOCK KULLANICISI VAR: "15 Temmuz hain darbe girişiminden bugüne kadar darbe teşebbüsü ve FETÖ ile iltisaklı olduğu düşünülen toplam 55 bin 665 tutuklama gerçekleşmiştir. Örgütün şifreli haberleşme programı olan ByLock'un 102 bin 596 kullanıcısı olduğu tespit edilmiştir. Bunların 23 bin 171'ine adli işlem uygulanmıştır. İçişleri Bakanlığı bünyesinde, 14 bin 754 kişi görevden uzaklaştırılmış, 29 bin 261 kişi de ihraç edilmiş, toplam 44 bin kişiye bu konuda gerekli araştırmalar, soruşturmalar ve değerlendirmeler sonucunda gerekli işlemler gerçekleştirilmiştir. Titiz bir çalışma yürütülmektedir, bunun neticesinde göreve iade edilenler de olmaktadır. Bu kapsamda bakanlığımız bünyesinde hakkında işlem yapılan 7 bin 602 kişi de görevine iade edilmiştir. FETÖ soruşturması kapsamında iptal edilen pasaport sayısı 234 bin 419'dur."

Soylu, FETÖ'nün tek başına hareket etmediğini dile getirerek, şöyle devam etti:

FETÖ'NÜN ARKASINDA AMERİKA VAR: "Biz bu kadar ahmağız sadece bununla uğraşıyoruz öyle mi? FETÖ sadece FETÖ... Arkasında koskoca Amerika yok değil mi? 15 Temmuz'u bir meczup yaptı öyle mi? Bizim de buna inanmamızı istiyorlar. 15 Temmuz'un sabahı eğer bu darbe başarılı olmuş olsaydı, ilk alkışlayanlar ve kabul edenler bugün bize müttefik diye geçinen ülkeler olacaktı.

NEYİN AVRUPASINA YARANACAKSIN: Yıllardan beri aynı köteği yemekten yorulmadık mı? Hala Avrupa'ya yaranacaksın. Neyin Avrupasına yaranacaksın? Yaran da görelim bakalım. Elinle kuş tutsan, her tarafı altınla donatsan bu Avrupa'ya yaranabilmek mümkün değildir. İdeolojik ve siyasi bakıyorlar. Seni güçlü görürse seninle masada oturup doğru konuşabilme kabiliyetine sahip olur. Bu anlaşılamadı hala."

BUNDAN SONRAKİ SÜREÇ İĞNE İLE KUYU KAZMAK GİBİ: FETÖ'nün polis, yargı, doktor dahil olmak üzere sözde ve mahrem imamlarının bulunduğunu, bunlar sorgulandıkça yeni bilgilerin elde edildiğini, yeni süreçlere ulaşıldığını anlatan Soylu, "Bugüne kadar çok süratli ve hızlı geldik. Ama bundan sonra bu FETÖ mücadelesini tamamlayabilmek ve sonuna erebilmek için iğne ile kuyu kazmak gibi aynı şekilde bu soruşturmaların üzerinden birinden birine, bir olaydan bir olaya sonuca ulaşmak durumundayız." diye konuştu.