BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Bahreyn: Mahkeme polisleri akladı

Bahreyn'de bir mahkeme, bir protesto sırasında bir göstericiyi vurmakla suçlanan polislerin suçsuz olduğuna hükmetti

Abone ol

Bahreyn'de bir mahkeme bir göstericiyi öldürmekle suçlanan iki polisin suçsuz olduğuna karar verdi.

Salı günü alınan karar, mahkemelerin 2011 yılı Şubat ayında göstericileri öldürmekle suçlanan başka iki polisi daha suçsuz bulmasından iki gün sonrasına rastlıyor.

Kararların, Amerika Birleşik Devletleri Donanması'nın 5. Filo'suna ev sahipliği yapan krallıkta siyasi gerilimi daha da artırması bekleniyor.

Körfez ülkesi Bahreyn'de hükümet karşıtı protestolar iki yıl önce başlamış, gösteriler güvenlik görevlilerinin sert müdahalesiyle karşılaşmıştı.

15 Şubat 2011 günü gösterici Fadhil al Matruk, saçma mermisiyle yakın mesafeden vurulmuş ve birkaç dakika içinde ölmüştü.

Matruk, vurulduğu sırada, bir gün önce öldürülen bir göstericinin cenazesine katılmaktaydı.

İçişleri Bakanı, polisin düşman bir kalabalık ile ile karşı karşıya geldiğini ve öldürücü silah kullanmadan önce uyarı atışları yaptığını söylemişti.

Matruk'un ailesi ise oğullarının, cenazeye katılan ve göz yaşartıcı bombadan etkilendiği için yere düşen birine yardım etmek için eğildiği sırada vurulduğunu savunuyor.

Mısırlı avukat Şerif Bassiuni'nin başkanlığında yürütülen bağımsız bir soruşturmada, Matruk'un ölümünün "polis memurlarının aşırı güç kullanılmasına" bağlanabileceği sonucuna varılmıştı.

Ancak temyiz mahkemesi, Matruk'u öldüren polis memurlarının suçlu bulunması konusundaki başvuruları reddetti.

İktidardaki el Halife ailesinin bir üyesinin başkanlığını yaptığı mahkeme, polis memurlarının öldürücü güç kullanma niyeti olmadığını belirtti.