BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,80
ALTIN 2.504,62
HABER /  GÜNCEL

Bahoz'un şok açıklamaları PKK telsizinde!

PKK’nın sözde komutanı Bahoz Erdal kod adlı Fehman Hüseyin’in bu açıklamaları barıi sürecinde İmralı-Kandil çatışmasını gözler önüne seriyor

Abone ol

Terör örgütü PKK’nın sözde Özel Kuvvetler Komutanı Bahoz Erdal kod adlı Fehman Hüseyin’in kırsaldaki teröristlere 'barış sürecinin olmadığı' yönünde talimat verdiği tespit edildi. Suriye uyruklu Erdal, müzakere sürecini ‘oyalama taktiği’ olarak nitelerken saldırılara hazırlıklı olmaları talimatını veriyor.

Ocak’ta dinlemeye takılan telsiz konuşmalarında Bahoz, BDP’li heyetin İmralı’ya gitmesi ile oluşanmüzakere sürecinin 'farklı yorumlanmaması' uyarısında bulunuyor. Birçok kanlı eylemin planlayıcısı, Suriye uyruklu Erdal, bu sürecin oyalama taktiği olduğunu, her zaman saldırıya hazırlıklı olmaları gerektiğini vurguluyor.

3-pkkli-kadini-bahoz-mu-infaz-etti.jpg

AK PARTİ PKK'YA KARŞI OYUN İÇİNDE

İstihbarat birimleri tarafından Bahoz Erdal’ın yardımcılığını yapan Baver Munzur kod adlı Süleyman Şahin’in 6 Ocak’ta yurtiçinde bulunan örgüt mensuplarına yönelik bir görüşme yaptığı belirlendi. Türkiye kırsalında bulunan teröristlere telsiz aracılığıyla verilen talimatlarda militanlara, AK Parti’nin PKK’ya karşı bir oyun içinde olduğu belirtiliyor.

Operasyonların devam ettiğini belirten Bahoz Erdal hem kırsal hem şehir yapılanmalarına büyük darbe vurulduğunu kaydediyor.

Bahoz, aralık ayında hem Türkiye sınırları içinde hem de Kuzey Irak’ta büyük kayıplar verdiklerini anlatıyor. Irak’ın kuzeyine yönelik hava saldırıları sonucunda birçok kampın kullanılamaz hale geldiğini dile getiriyor. Bahoz, AK Parti’nin örgüt militanlarını rehavete sokarak daha büyük kayıplar verdirmeyi amaçladığını iddia ediyor.

TEDBİRLERİ ARTTIRIN

'Rehavete girmeyin, tedbirleri artırın' uyarısında bulunan Bahoz Erdal, örgütün 2013 yılı planlamasının bütün militanlara aktarıldığını hatırlatıyor. Bu çerçevede kış üstlenmesinde eğitime ve çalışmalara devam etmelerini istiyor.

FEHMAN HÜSEYİN KİMDİR?

Suriye'de Şam Üniversitesi Tıp Fakültesinde öğrenciyken 1988de PKK'ya katıldı. 1996'dan itibaren yükselmeye başladı.

2004’te örgütün en kanlı grubu HPG’nin komutanlığına getirildi. Son yıllarda yaşanan tüm kanlı eylemlerde onun imzası vardı. Bu özellikleri yüzünden yerli ve yabancı tüm istihbarat örgütlerinin ilgisini çekti.

ELİ KANLI TERÖRİST

Patlayan her bombadan, basılan her karakoldan sonra Fehman Hüseyin ismi konuşuldu. Söylenenlere göre PKK ikiye bölünmüş, sertlik yanlıları ile “Güvercinler” arasında çekişme yaşanıyordu. Fehman Hüseyin bu saflaşmada sertlik yanlılarının yanında yer almıştı. Örgütün silahlı kanadının sorumlusuydu.

Dolayısıyla gücü elinde bulunduruyordu. Fehman Hüseyin’in ismine en son Hakkari-Geçitli köyünde meydana gelen mayın saldırısında rastladık. Kürt köylülerinin bindiği araç onun emriyle havaya uçurulmuştu. Gerçi Fehman Hüseyin ekibi bu saldıradaki rollerini kabul etmediler ama aksine de bir delil ortaya koyamadılar.