BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,81
ALTIN 2.418,58
HABER /  DÜNYA

Bahoz Erdal öldü mü? Kobani'den son dakika!

Kobani'deki kuşatmayı sürdüren IŞİD'e yakın sitelerde PKK liderlerinden Bahoz Erdal'ın ani bir baskın sonucu öldürüldüğü iddia edildi. Kobani Kantonu Dışişleri sorumlusu ise bu iddiayı yalanladı.

Abone ol

IŞİD'e yakın bir sitede yer alan iddia şöyle: 'Bahoz Erdal, Kuzey Irak'tan YPG'ye moral vermek ve direnişi organize etmek için Kobane'ye geldi. Şehrin "Azadi" (Özgürlük) meydanında incelemelerde bulunurken IŞİD'den küçük bir grup saldırıda bulundu".

Söz konusu haberde Bahoz Erdal kod adlı Fehman Hüseyin'in yüzünün parçalandığı savunuldu.
 
ZAMANLAMA DİKKAT ÇEKTİ
 
İddia teyit edilmedi. PKK cephesinden bir açıklama yok. İddianın, IŞİD lideri Bağdadi'nin koalisyon uçaklarının saldırısında ağır şekilde yaralanmasının ardından ortaya atılması dikkat çekti.
 
TWITTER'DAKİ BAHOZ ERDAL HESABINDAN MESAJ
 
IŞİD'e yakın kaynakların iddiasının ardından, twitter'da, Bahoz Erdal hesabından "Yaşıyorum" mesajı atıldı. 'İlk ve son selfiem' denilerek bir de fotoğraf paylaşıldı.
 
KOBANİ'DEN YALANLAMA: ORADA OLMA İHTİMALİ YOK
 
Milliyet muhabiri Namık Durukan'a konuşan Kobani Kantonu Dışişleri sorumlusu İbrahim Kurdo ise söz konusu iddiayı yalanladı. Kurdo, "Bahoz Erdal'ın o meydanda olma ihtimali yok. Bölge ziyarete açık bir bölge değil, sürekli çatışmaların yaşandığı bir bölge" dedi.