BIST 9.645
DOLAR 32,52
EURO 34,86
ALTIN 2.428,34
HABER /  GÜNCEL

Bahoz Erdal olayında önemli gelişme Abdülkadir Selvi yazdı

Bahoz Erdal öldü mü tartışması sürerken, Ankara yüzde 99 öldürüldüğü hakim. Abdülkadir Selvi, Bahoz Erdal olayıyla ilgili önemli bir gelişmeyi aktardı.

Abone ol

Terör örgütü yöneticisi "Bahoz Erdal" kod adlı Fehman Hüseyin, aracında korumalarıyla birlikte havaya uçurulduğu tartışması gündemdeki yerini koruyor.

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, Bahoz Erdal olayıyla ilgili kritik bir ayrıntı aktardı bugünkü köşesinde.

Hükümet kaynaklarının Erdal'ın öldürüldüğü yönünde teyit aldıklarını  belirten yazar, Ankara'nın başka istihbarat birimlerinin teyidini beklediğini duyurdu.

PKK'DAN BAHOZ ERDAL'I 'KONUŞMAYIN' TALİMATI

PKK’nın telsizlerinden tüm birimlere, “Bahoz Erdal ve patlama konusunda konuşulmaması” talimatı verildiğini yazan Selvi, operasyona ilişkin ayrıntıları ve Kamışlı'da yaşananları böyle aktardı:

HASEKAVİ’NİN ANLATIMINI TÜM BİRİMLER DOĞRULUYOR

"Operasyonu gerçekleştiren Tel Hamis Tugayları sözcüsü Halid El Hasekavi, Bahoz Erdal’ı bir süredir takip ettiklerini belirterek, “İki gündür tarassut altındaydı” diyor. Hasekavi’nin anlatımı bizim birimler tarafından da doğrulanıyor. Bahoz Erdal’ın bir süredir takip edildiğini, Himo’da olduğunun tespit edildiğini söylüyorlar. Bahoz Erdal’ın araca bindiği, o araca korumalarının da yerleştiği, aracın Himo’dan hareket ettiği ve o aracın patlayıcı ile infilak ettirildiği bilgisi doğru diyorlar. Peki bu durumda neyin teyidi bekleniyor?

Bahoz Erdal’ın içinde olduğu araç patlayıcı ile infilak ettirildi ama cesedi elimizde değil. Araçtan sağ çıkan olup olmadığı bilinmiyor. Hepsi öldürüldü şeklinde bir bilgi var. Eylemi gerçekleştiren birimler Bahoz’un öldürüldüğü konusunda ısrarlı ancak henüz diğer unsurlar tarafından doğrulanmadı. Bu arada aracın vurulduğu sırada bir görüntüden söz ediliyor. Ancak görüntü henüz çıkarılamadı. Patlamadan sonra PKK’nın Kamışlı’da olağanüstü önlemler aldığını, bu yüzden görüntüyü dışarıya çıkarmanın zaman alacağı söyleniyor.

SORGUYA ALINANLARA İŞKENCE

Patlamadan sonra Kamışlı’da olağanüstü bir hareketlilik tespit edilmiş. Giriş ve çıkışlar ile hâkim noktalara keskin nişancılar yerleştirilmiş. 200 kişi tutuklanıp sorguya alınmış. Sorguda daha çok Suriyeli kökenli olan PYD’liler üzerinde duruluyor. Bilgi sızdığından kuşkulanılan gruba işkence yapıldığı haberleri geliyor."

Yazının tamamı için