BIST 9.446
DOLAR 32,59
EURO 34,81
ALTIN 2.497,31
HABER /  MEDYA

Bahoz Erdal ABD ile... Çarpıcı iddiayı Selvi duyurdu

Abdülkadir Selvi, bugünkü yazısında Bahoz Erdal'ın öldürüldüğü iddiasıyla ilgili yeni ayrıntıyı köşesinde aktardı.

Abone ol

Terör örgütünün ele başlarından "Bahoz Erdal" kod adlı Fehman Hüseyin öldürüldü mü yaşıyor  mu?

Bilmeceye dönüşen olaya ilişkin ayrıntıları kaleme alan Selvi, Bahoz Erdal'ın IŞİD'e karşı ABD ile birlikte Menbiç'e yönelik operasyonun planlayıcısı olduğunu yazdı.

KAMIŞLI'DA 200 KİŞİ SORGULANMIŞ

"Yeni iddia: Bahoz Erdal Menbiç'i planlamış" başlıklı yazısında Selvi, olaydan sonra KamışIı'da büyük panik yaşandığını ve aralarında PKK’lıların da bulunduğu 200 kişinin tutuklanıp sorgulandığını aktardı.

OLAĞANÜSTÜ DURUM

Kamışlı'ya giriş çıkışların kapatıldığını ve hakim noktalara keskin nişancılar yerleştirilmesinin olağanüstü bir şeylerin yaşandığının ispatı olduğunu savunan yazar, "Ama net olmayan bir şey var. Aracın içinde Bahoz Erdal var mıydı, yok muydu?" diye sordu.

PKK "KANDİL'DE" DEDİ AMA

Tel Hamis Tugayları sözcüsü Halid El Hasekavi'nin Bahoz Erdal’ı 2 gündür takip ettiklerini, aracın hareketinden itibaren bilgilerinin olduğu görüşünü okurlarına duyuran Selvi, buna karşın PKK'nın Bahoz Kandil'de olduğu idiasına ciddi bir kanıt sunamadığına dikkat çekti.

Selvi, ayrıca Bahoz'un ABD ile birlikte Menbiç operasyonunu planladığı iddiasına böyle yer verdi:

"Bahoz Erdal’ın son olarak Menbiç’e yönelik operasyonunun koordinasyonunda görev aldığı söyleniyor. Menbiç operasyonu IŞİD’e karşı Amerikalılarla birlikte yürütülen bir operasyon. Kara birlikleri olarak Demokratik Suriye Güçleri adı altında YGP’nin katıldığı bir operasyon. Amerikan askerlerinin YPG üniforması taktıkları operasyondan söz ediyorum. Satır aralarındaki mesajı kaçırmadığınızı umuyorum. Bahoz Erdal isimli PKK yöneticisinin müttefikimiz Amerika’yla yürütülen Menbiç operasyonunun planlayıcılarından biri olması. Bazı kaynaklar ise Bahoz Erdal’ın şu anda Kobani’nin güneyinde olduğunu söylüyor."