BIST 9.645
DOLAR 32,52
EURO 34,85
ALTIN 2.430,89
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Cumhurbaşkanı kaçak güreşiyor!

MHP Kocaeli milletvekili Lütfü Türkkan Bahçeşehir Üniversitesi'ne konuk oldu.

Abone ol

Siyaset okulunda öğrencilere konferans veren Türkkan, Çankaya Köşkünde bekleyen internet yasasını anlattı. Yasayı "sansür" olarak niteleyen Türkkan, Cumhurbaşkanı'na yasayı veto etmesi için çağrı yaptı ve Cumhurbaşkanı'nın kaçak güreştiğini ileri sürdü. 

unnamed.20140215181931.jpg

HÜKUMET BİLGİYE ULAŞMAYI ENGELLİYOR 

Internet yasası geçen hafta parlamentoda kabul edildi. İktidarın da muhalefetin de gözü kulağı Cumhurbaşkanı'nın üzerinde. Gül'ün ne karar vereceği meraka beklenirken MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan Bahçeşehir Üniversitesi'nde internet yasasını anlattı. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği konferansta Türkkan, "Yeryüzünde her 5 yılda bir bütün bilgiler ikiye katlanmaktadır. Hükümet bu olağanüstü bilgi akışı ortamında olağanüstü bir çabayla bilgiye ulaşmayı engellemeye çalışıyor." diye konuştu.

İNTERNET SİTELERİNİ AVUCUNUN İÇİNE ALMAK İSTİYOR

40 milyon internet kullanıcısının olduğu bir ortamda çıkan internet yasağı yasasını "sansür" olarak niteleyen Türkkan, yasanın olumsuzlukları giderme amaçlı olmadığını söyledi. Türkkan sözlerine şöyle devam etti. "Bu yasa Hükümet’in kendine zararlı bulduğu yayınları engelleme çabasıdır. Başbakan kelimenin tam anlamıyla internete kafayı taktı. Anlaşılan internetteki muhalefet de sinirlendiriyor kendisini. AKP Twitter'ı, Facebook'u ve yüzlerce internet haber sitesini avucunun içine almak istiyor."

NEDEN 12 YIL BEKLEDİNİZ? 

Yasayla tüm internet kullanıcılarının profillerinin çıkarılacağını, özel hayatın gizliliği diye bir şeyin kalmayacağını belirten MHP Kocaeli Milletvekili, "Bütün bunlar ne niçin yapılıyor? Sayın Başbakan özel hayatı korumak için olduğunu söylüyor. Tamam özel hayatı koruyun ama 12 yıldır niye korumadınız?” dedi.

CUMHURBAŞKANI KAÇAK GÜREŞIYOR

Türkkan Cumhurbaşkanı'na da çağrı yaptı. "Umuyorum ki Sayın Cumhurbaşkanı bu yasayla ilgili kararını kendi siyasi geleceğini düşünmeden verir ve yasayı veto eder. Ama herkesin bir hesabı var. Eğer Sayın Cumhurbaşkanı AKP'nin başına geçecekse o grubun hazırladığı yasayı veto etmek istemez. Bilse ki tekrar cumhurbaşkanı olacak hemen veto eder. Cumhurbaşkanı kaçak güreşiyor. Tavşana kaç, tazıya tut diyor."