BIST 9.716
DOLAR 32,54
EURO 34,91
ALTIN 2.428,24
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Bahçeli'nin yeni seçim formülü Kharkiv metrosu

Siyasetini formüllerle destekleyen MHP lideri, partisinin merkez olduğunu anlatmak için bu kez Ukrayna Kharkiv metrosunu örnek verdi.

Abone ol

Matematik ve geometrik çizimlerle siyasi tezlerini destekleyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP’nin merkez partisi olduğunu anlatmak için Ukrayna’daki ‘Kharkiv Metrosu’nu örnek gösterdi.

2015 genel seçimleri için iddialı açıklamalarda bulunan Bahçeli, şimdi de metro örneğiyle gündemde. Habertürk gazetesinde Saliha Çolak imzasıyla yer alan haberde, Bahçeli'nin diğer partilerden MHP'ye geçiş olacağını düşündüğü belirtiliyor.

HAT DEĞİŞTİRMEK İSTEYEN YOLCULAR MERKEZ YER ALAN MHP'DE BULUŞABİLİR

Bahçeli, Ukrayna’nın Kharkiv kentinin metrosunun grafiğine işaret etti. 3 temel çizgi şeklindeki hattan oluşan metro ağının, hatların merkezdeki çakışma noktaları ile üçgen şeklinde bir merkez bölge oluşturduğunu, çakışma noktalarında hatlardan yolcu aktarımı yapılabildiğini anlatan Bahçeli, farklı siyasi partilere oy veren seçmenin merkezdeki buluşma ve geçiş noktasının da MHP olduğunu belirtti. Bahçeli, izlenen politikadan rahatsız olan diğer partilerin seçmenlerinin, hat değiştirmek isteyen yolcular gibi, merkezde yer alan MHP’de buluşabileceğini anlattı. Bahçeli’nin yaptığı ‘merkez’ tanımı, HDP dışında kalan AK Parti, CHP ve MHP’nin ana omurgasını oluşturduğu bir siyasi model içinde MHP’ye her zamankinden çok oy aktarımı beklediğini ortaya koydu.

3 ANA HATTI BULUNUYOR

Ukrayna’nın ikinci büyük kenti olan Kharkiv’deki metro 1975’te açıldı. 39.6 kilometre uzunluğundaki metronun 3 ana hattı var ve kesişiyor. Metro günde 633 bin 150 yolcu taşıyor.

kharkiv-metro.jpg