BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,17
ALTIN 2.244,81
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Bahçeli'nin sürprizi ortaya çıktı!

Devlet Bahçeli'nin yeni gelişmeler olabilir sözlerinin nedeni belli oldu. Kurultayı mahkemeye taşıyan ismin Bahçeli'nin sözünü dinlemediği için Sadi Somuncuoğlu'na saldıran eski vekil Cemal Enginyurt olduğu ortaya çıktı.

Abone ol

Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi, 19 Haziran'da yapılan Genel Kurul kararlarının iptali istemiyle açılan davada, dava esastan sonuçlanıncaya kadar tedbiren Genel Kurul kararlarının yürütmesini durdurdu.

MHP'li Cemal Enginyurt, 19 Haziran'da yapılan olağanüstü kurultay kararının iptali istemiyle Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesinde dava açtı.

Başvuruyu inceleyen Mahkeme, muhaliflere kurultay yapma yetkisi

veren Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi kararının ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığından MHP tüzüğünün istenilmesine karar verdi.

Mahkeme ayrıca, Çankaya İlçe Seçim Kurulu'ndan 21 Mart 2015 tarihli kongre delege listesi ile kongre sonuç listesinin, Ankara 13. Noterliği'nden de 19 Haziran 2016 tarihli olağanüstü kongreye ilişkin liste ve tutanakların istenilmesini talep etti.

Mahkeme kararının gerekçesinde, "Uygulanması telafisi güç ve imkansız sonuçlar doğurabileceğinden 19 Haziran'daki olağanüstü genel kurulunda tüzük değişikliğine ilişkin alınan kararların, karar kesinleşinceye kadar tedbiren uygulanmamasına karar verilmiştir." denildi.

MHP'Lİ YSK TEMSİLCİSİ KONUŞTU

Kararı değerlendiren Yüksek Seçim Kurulu'nun MHP temsilcisi Kürşat Türker Ercan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Genel Merkez olarak hukuki bir müracaat yapmadıklarını, bir delegenin 19 Haziran'da alınan kararlara yönelik dava açtığını söyledi.

Mahkemenin de davayı esastan sonuçlandırana kadar tüzük hükümlerinin uygulanmasını durdurduğunu belirten Ercan, "Bundan sonra Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi, bu davayı esastan sonuçlandıracak, bu süreçte de toplantıda alınan kararların uygulaması durdurulmuş oldu. Genel Başkanımız 10 Temmuz'da Kurultaya çağırdı. Üst kurul delegesi olan herkes gelecek ve kurultayımız yapılacak. Tüzük değişiklikleriyle siyasi partiler kanununa aykırı şekilde heyetler oluşturup onlara görevler verdiler. Bu kararla onlar durdurulmuş oldu." diye konuştu.

Çankaya İlçe Seçim Kurulunun, 10 Temmuz'da yapılacak kurultayla ilgili vereceği kararda da Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi kararını da ele alabileceğini belirten Ercan, "YSK'nın, 'mahkeme kararlarının ilçe seçim kurulu hakimlerini bağlayacağına, ihtiyati tedbir kararlarına ilçe seçim kurullarının uymak durumunda bulunduklarına' dair kararları var. Bu hukuk kuralının işletilmesi, İlçe Seçim Kurulu hakiminin de buna uyması gerekir diye düşünüyorum." dedi.