BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,76
ALTIN 2.494,02
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Bahçeli'nin sözlerinden sonra MHP'den en net açıklama

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın Bahçeli'nin sözlerine açıklık getirdi. Yalçın, "HDP Baykal'ı destekleyeceğini açıklarsa biz onu desteklemeyiz" dedi.

Abone ol

NESRİN YILMAZ
İNTERNETHABER-ANKARA

Dün gündeme damgasını Bahçeli'nin sözleri vurdu. Meclis Başkanı'nın seçileceği ilk iki tur oylama yapılırken Bahçeli'den gelen "HDP ile aynı paralelde oy kullanmayız" açıklaması yeni hesaplamalara yol açtı. Üçüncü tur ve son tura Deniz Baykal ve İsmet Yılmaz'ın kalması halinde Baykal'a destek vereceği söylenen HDP, Baykal'a desteğini açıklarsa MHP kesinlikle Baykal'ı desteklemeyecek.

Semih Yalçın'ın açıklamaları şöyle:

BAŞINDAN BERİ AYNI NOKTADAYIZ 

Biz MHP olarak başlangıçtan beri aynı noktadayız. HDP'nin aldığı yüzde 13 oya saygılı olmakla birlikte onların hangi terör örgütünü temsil ettiklerini çok iyi biliyoruz.

Biz şimdiye kadar yaptığımız açıklamalarda hiçbir partiyle gizli ya da açık bir anlaşma yapmadığımızı belirttik.

HDP'YE BAKIŞIMIZ AKP'YE DESTEK ANLAMINA GELMEZ 

Sayın Genel Başkanımızın bu sözlerinin AKP'ye destek olarak algılanması kesinlikle yanlıştır. Bu sözlerin o şekilde mütala edilmemesi lazım. Bizim HDP'ye bakış açımız AKP'ye destek anlamına gelmez.

HDP'NİN DESTEKLEDİĞİ ADAYI DESTEKLEMEYİZ 

"HDP Baykal'ı destekleyeceğini açıklarsa, siz Baykal'ı desteklemez misiniz?" sorusuna Yalçın; "Hayır, desteklemeyiz, Sayın Genel Başkanımızın bu konudaki açıklaması gayet nettir, HDP ile aynı kulvarda olmayız." dedi