BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,85
ALTIN 2.431,65
HABER /  GÜNCEL

Bahçeli'nin kötü adamı sert konuştu

Ali Bayramoğlu, Habertürk'te konuştu Bahçeli'nin kendisiyle ilgili sözlerini ciddiye almadığını söyledi.

Abone ol
Yeni Şafak yazarı Ali Bayramoğlu bu kez topa sert girdi, 28 Şubat dönemindeki misyonu nedeniyle Ertuğrul Özkök'ü temsil ettiği kan nedeniyle affetmeyeceğini söyledi. Fehmi Koru'nun Yeni Şafak'tan ayrılışını ise talihsiz ve kötü bir hikaye olarak nitelendiren Özkök, Bahçeli'nin kendisiyle ilgili sözlerini ise ciddiye almadığını söyledi.

'Balçiçek İlter ile Söz Sende', Habertürk ekranlarında Yeni Şafak yazarı Ali Bayramoğlu'nu konuk etti. İlter'in sorularını yanıtlayan Bayramoğlu medyada dair çarpıcı değerlendirmeler yaptı.
Ali Bayramoğlu, Yeni Şafak'ta yazıyor oluşunun kendisine dair bir önyargı oluştursa da gazetesinden çok memnun olduğunu söyledi. Yeni Şafak'ın 28 Şubat'ta kendisine sahip çıktığını vurgulayan Bayramoğlu, 'Bunca yıldır tep bir yazıma bile en ufak bir sansür ve müdahale olmadı' dedi.

"ERTUĞRUL ÖZKÖK'Ü TEMSİL ETTİĞİ KAN İÇİN AFFETMEDİM"

İlter'in sorusu ve ısrarı üzerine Hürriyet gazetesi ve Ertuğrul Özkök'ün de gündeme geldiği program sert suçlamalara sahne oldu. Bayramoğlu, medyada Ertuğrul Özkök dahil bazı isimleri asla affetmeyeceğini söyledi.
"Basın istikrarsızlığın üreticilerinden oldu. Hükümet bozan, hükümet kuran yapıda ilerledi. 28 Şubat'ı sert yaşamamızda basının etkisi vardır. O dönemde yazan bazı yazarları affetmedim. Kişisel husumet değil temsil ettikleri kan olduğu için. Ertuğrul Özkök de onlardan biri.

"HÜRRİYET'E GİTSEM KAVGA ÇIKAR"

Bayramoğlu, programda Hürriyet'in yayın politikasını eleştirirken, Milliyet'i ise daha rafine bulduğunu söyledi. İşte Bayramoğlu'nun Hürriyet çıkışı:

"Benim nerede yazdığımın önemi yok ama Hürriyet'te yazmak istemem. Böyle bir teklif zaten gelmez; gelse de istemem. Bir kavga döğüş çıkacak bunu bilirim.Hürriyet çocukluğumdan beri çok sıcak birşeyi temsil etmiyor benim için. Onun hiçbiryerinde olmak istemem. Benim için amiyane bir milliyetçiliği temsil etmiştir Hürriyet her zaman.. İnfazlar, etiketlemeler, karalamalar... Kıbrıs'taki rolünden Hrant Dink meselesindeki rolüne,  Ahmet Kaya'ya, Orhan Pamuk' a bakışına kadar benim benimsediğim değerlerin tümüyle karşıtı popülist bir duruşu var. Milliyet öyle değilditr. Milliyet daha rafinedir. 75 milyonluk ülkede amiral gemisinin 500 bin satıyor olması şunu gösterir: Belli bir kesimin reklam gelirini kendine çekerek gazete çıkarıyorsun. Onun dışında satışın çok önemi yok."

"BAHÇELİ'NİN SÖZLERİNİ CİDDİYE ALMIYORUM"

Bayramoğlu Yeni Yüzyıl'da yazdığı dönemde yaşananların başka şekillerde bugün de devam ettiğini anlattı. Bayramoğlu şöyle dedi:

“Ben o dönemde dini hareketleri anlamaya çalışan yazılar yazınca yer yerinden oynadı. O gün türlü hakaretlere maruz kaldım. Bugün de devam ediyor. Bir gün Kürtçü yapıyorlar mesela.12 kötü adamdan biri ilan edildim. Bahçeli'nin sözlerini ciddiye almıyorum. Tehlikeli buluyorum. Hedef gösterildiğini düşünüyorum. Ama bunu ciddiye alıp tartışmak bile gereksiz. Ben iyi bir Türk olduğumu düşünüyorum.”

"KORU'NUN AYRILIŞI KÖTÜ BİR HİKAYE"

Bayramoğlu, Yeni Şafak'tan gönderilen Fehmi Koru'nun ayrılışını gazete için büyük bir kayıp olarak yorumladı. Sürecin böyle sonuçlanmasının çok üzücü olduğunu belirten Bayramoğlu rahatsızlığını şu sözlerle anlattı:

"Yeni Şafak'tan ayrılışı talihsiz ve kötü bir hikayedir. Bu şekilde olmamalıydı, bu beni rahatsız etti."