BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,90
ALTIN 2.434,45
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Bahçeli'nin korkusu teşkilatları kapattı ama...

Hürriyet gazetesi yazarı Mehmet Yılmaz, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin kongre öncesi başladığı tasfiye sürecinin detaylarını bugünkü köşesinden yazdı.

Abone ol

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, muhaliflerin kongre atağına teşkilatları kapatarak karşılık vermişti. 

MHP'de yaşanan tasfiye sürecini bugünkü köşesine taşıyan Hürriyet gazetesi yazarı Mehmet Y. Yılmaz, "Bahçeli'nin korkusu" başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Yılmaz'a göre, Bahçeli AK Parti'nin iktidara geldiği 2002 seçimlerinden bu yana hem yanlış hamleler yapıyor. Yılmaz, 1 kez seçim barajı altında da kalan MHP'nin olası bir seçimde yine baraj altında kalma ihtimali olduğunu yazdı ve Bahçeli'yle ilgili şu notu ekledi:

"Bütün bu başarısızlığın faturasını kongrede ödeme olasılığı onu ürkütüyor."

Yılmaz'ın yazısının detayları şöyle:

"MHP’de, olağanüstü kongrenin toplanması için imza veren il örgütlerinin tasfiyesinde artık son aşamaya gelinmiş. Kongre toplanmasını isteyen 18 il teşkilatının 16’sı kapatılmış durumda. Böylece Devlet Bahçeli, partisine karşı kurulduğunu iddia ettiği “kumpası” önlediğini düşünüyor.

Kongreden neden bu kadar korktuğunu aslında anlayabilmek kolay değil. Karşısında zaten tek parça bir muhalefet yok ve kongre toplanmasını isteyen örgütlerin sayısı da imza vermeyenlerin sayısından az. Ama yine de atını sağlam kazığa bağlamak istiyor.

Bunun bir tek nedeni var: Bahçeli, korkuyor!

Bahçeli, DSP–ANAP–MHP hükümetinin bozulmasına sebep olup erken seçim yoluyla AKP’nin iktidara gelmesinin yolunu açtığından beri hiçbir zaman doğru bir politika izleyemedi.

O günden beri bir kez barajın altında kaldı, sonraki hiçbir seçimi de kazanamadı. Haziran seçiminden sonra izlediği politikayla yenileme seçimine neden oldu ve o seçimde de milletvekillerinin yarısını kaybetti.
Bütün bu başarısızlığın faturasını kongrede ödeme olasılığı onu ürkütüyor. Bugün muhaliflerle beraber görünmemek için imza vermemiş olan parti teşkilatlarının da kongredeki rüzgâra kapılabileceklerinden endişe ediyor. Onun için de parti içinde zaten olmayan demokrasiyi iyice rafa kaldırmaktan da çekinmiyor. Bunun MHP’nin de, Türkiye’nin de hayrına olmadığını ilk genel seçimde göreceğiz.