BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA

Bahçeli'nin Gülen iması şaşırttı

DP Genel Başkanı Zeybek, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin kaset skandalının arkasındaki isim tahminini eleştirdi

Abone ol

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin kaset skandalının arkasındaki gücün  Fethullah Gülen olduğu imasına yanıt verdi:

"Bu işin arkasında onu aramak akıl işi değildir. MHP'nin buna gelinceye kadar konuşulacak bir çok işi vardır. "

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, da ''MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin kaset iddiaları ile ilgili elinde hiçbir delil olmadan okyanus ötesini hedef göstermesi büyük bir haksızlıktır'' dedi.

Zeybek, seçim çalışmaları kapsamında, Güngören, Bahçelievler, Küçükçekmece, Esenyurt ve Büyükçekmece'de seçim otobüsüyle halkı selamladı. Gazetcilerin sorularını da yanıtlayan Zeybek, bir gazetecinin, MHP'li yöneticiler ile ilgili görüntülere ilişkin görüşünü sorması üzerine şöyle konuştu:

''Başta Müslüman'ım elhamdülillah. Dolayısıyla MHP'de yaşanan türden meselelere inancımın penceresinden bakarım. İnsanların gizli halleri araştırılarak, insanların ayıpları ortaya çıkarılarak siyaset yapılmasını kendi inancıma aykırı görürüm. Bunu doğru bulmam. MHP Genel Başkanı, bu işlerin arkasında Fethullah Gülen Hocaefendinin olduğunu iddia etti, bu mümkün değildir. Ben kendisini yakından tanırım. O samimi, ihlaslı bir mümindir. Dolayısıyla böyle işlerle meşgul olmaz. Bu işin arkasında onu aramak akıl işi değildir. MHP'nin buna gelinceye kadar konuşulacak bir çok işi vardır. Dolayısıyla bu durumu yanlış buluyorum.''

(CHN-NER-EHK)