BIST 9.525
DOLAR 32,50
EURO 34,75
ALTIN 2.490,49
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Bahçeli'nin erken seçim turu! Kırıkkale'den seslendi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, henüz koalisyon görüşmelerinin 2. turu tamamlanmadan, erken seçim çalışmaları kapsamında çıktığı 'Anadolu turu'nun ilk durağı olan Kırıkkale'den 'erken seçim mesajı' verdi.

Abone ol

7 Haziran seçimlerinin ardından koalisyona yeşil ışık yakmayan MHP Genel Başkanı Bahçeli, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun koalisyon görüşmeleri turunun tamamlamasını beklemeden erken seçim maratonuna başladı.

BAHÇELİ KIRIKKALE'DE...

MHP lideri Bahçeli Kırıkkale’de “Erken seçimden korkmuyoruz. Her an seçim olacakmış gibi Kırıkkale'den bugün startı veriyoruz” diye konuştu.

MHP genel başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Kırıkkale İl Başkanlığınca düzenlenen genişletilmiş il divan toplantısına katıldı.

KIRŞEHİR'DE DE KONUŞACAK

Partililer tarafından kent girişinde karşılanan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, konvoy eşliğinde toplantının düzenlendiği salona geldi. Bahçeli burada basın mensuplarının dışarı çıkarılmasının ardından partililere seslendi.

Yaklaşık bir saat süren toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtsız bırakan Bahçeli, partisinin Kırşehir’de düzenleyeceği toplantıya katılmak üzere kentten ayrıldı.

İŞTE BAHÇELİ'NİN YOL HARİTASI

Bahçeli, gezilerine bugün Kırıkkale ve Kırşehir ile başladı.Yarın ise Niğde, Nevşehir ve Aksaray’da olacak. Bahçeli bu illerde parti teşkilatlarını ziyaret edecek ve vatandaşlara seslenecek.

BAHÇELİ SAFLARI SIKLAŞTIRACAK

Bahçeli, 7 Haziran seçimlerindeki oy artışı için teşekkür edeceği bu ziyaretlerde, koalisyon hükümeti kurulmaması durumunda faturanın MHP’ye kesilmesi ihtimaline karşı safları sıklaştıracak. Habere göre, Bahçeli, teşkilata; ‘olası bir erken seçim için hazır olun’ mesajı verecek.

bahceli.20150722113253.jpg

BAHÇELİ TABANA İZAHAT VERECEK

Bahçeli aynı zamanda, Meclis Başkanlığı seçimi sonrası MHP için yapılan 'AK Parti'nin sıkıştığı anda koltuk değneği görevi gördüğü' eleştirilerinin izlerini silmek amacıyla, tabana neden böyle bir tavır sergilediklerini bizzat anlatacak. Kırmızı çizgilerini seçim sonrası ilk geceden dile getirip sonraki süreçte AK Parti ile koalisyona mesafeli duran Bahçeli, izledikleri politikanın gerekçelerini teşkilat ve seçmenle paylaşacak.

BAHÇELİ'NİN ŞEHİR TERCİHLERİ

Bahçel, erkens eçim hazırlığı kapsamıdna yaptığı 'Anadolu turu'na, MHP’nin uzun süreden beri ilk kez milletvekili çıkardığı ve oyların yükselişe geçtiği merkezlerden başlıyor. Kırıkkale, Kırşehir, Aksaray, Niğde ve Nevşehir, AK Parti’den ilk kez birer vekillik alınması nedeniyle MHP’nin 7 Haziran seçimlerinde yükselişinin simgesi ve ‘eski kaleler geri dönüyor’ tezinin adresleri olduğu için önem taşıyor.