BIST 9.091
DOLAR 32,37
EURO 35,00
ALTIN 2.325,29
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Bahçeli'nin baraj korkusu var

Bahçeli'nin birlik çağrısı iki ismi tatmin etmedi. Onlara göre Bahçeli'nin baraj korkusu var.

Abone ol

MHP lideri Bahçeli'nin seçimler öncesi yuvadan uçan ülkücülere yönelik yaptığı çağrılar, referandumda "evet" oyu kullanan bazı eski partilileri tatmin etmedi. Bir dönemin iki önemli ismi Bahçeli'nin yaptığı bu çağrılarının nedenini "baraj korkusu" olarak gösterdi! 

Doç. Dr. Ömer Özkan, çağrıyı birliği sağlamaktan ziyade MHP tabanını ve kamuoyunu aldatmaya yönelik bir adım olarak görüyor. Yusufiyeli Ülkücüler Derneği Genel Başkanı Av. Hasan İlter de 'Millet ve Devletin Bekası İçin Güç Birliği Hareketi'nin, eksen sapmasına uğratılan MHP'nin özüne dönmesini sağlamaya yönelik olmadığını savunuyor.

"BAHÇELİ'NİN HAMLESİ YANLIŞ"

Bahçeli'nin çağrısını değerlendiren Doç. Dr. Ömer Özkan, parti içinde liderlik tartışmalarına dikkat çekti ve çağrının baraj korkusundan kaynaklandığını iddia etti. CHP çizgisindeki kişileri partiye doldurmanın ülkücülerin birliğine hizmet etmeyeceğini vurgulayan Özkan, şöyle konuştu:

"Ülkücülüğü lekeleyenlerle, Mehmet Haberal'ın kapısında nöbet tutanlarla, özel harp dairelerinin elemanlarını partiye doldurmakla birliğin sağlanamaz. Devlet Bahçeli ülkücülerle birlik olmak istiyorsa, bu isimlerin kimler olduğu kamuoyunca bilinmektedir. Birlik çağrısı, tamamen MHP tabanını ve kamuoyunu aldatmaya yönelik bir adımdır."

MHP'NİN EKSENİ SAPTI İDDİASI

Yusufiyeli Ülkücüler Derneği Genel Başkanı Hasan İlter ise MHP'nin Genel Başkan Bahçeli yönetiminde eksen sapmasına uğradığını iddia etti. Açıklamasında partinin can damarlarını oluşturan samimi ülkücü kadroların bir sistem dahilinde uzaklaştırıldığını savunan İlter, şunları söyledi:

"MHP'nin karar mekanizmalarında görev alanların, ülkücü hareketin meseleleriyle ilgili bir hassasiyetleri yoktur. Onların amacı, samimi ülkücülerin duygularını istismar ederek saltanatlarını devam ettirmekten başka bir şey değildir. Asıl amaç, baraj korkusudur. Buna da 'Millet ve Devletin Bekası İçin Güç Birliği Hareketi' adını taktılar. Dövülenler, sövülenler ve kovulanlar, istiyorlarsa şahsiyetlerini, şereflerini ve haysiyetlerini genel başkanlarının ayakları altına sererek koşa koşa gitsin. Emrine âmade olduklarını, asker selamı vererek beyan etsinler ancak hiçbir zaman köle edinmemiş ve efendisi de olmayacak olan samimi Türk-İslâm ülkücüleri, saltanatlarını sürdürmek pahasına bu milletin her türlü değer yargılarını paramparça etmekten çekinmeyenlerle aynı safta olmaktan hayâ edecektir. Darbeciler tarafında olduklarını her hal ve tavırlarıyla ortaya koyanlara karşı referandum oylamasında beyaz oylarıyla milyonlarca darbe indiren Türk milleti asıl, en önemli ve nihai darbeyi indirmek için sabırla beklemektedir."