BIST 9.805
DOLAR 32,50
EURO 34,95
ALTIN 2.429,85
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Bahçeli'nin açıklamasını Hakan Çelik yorumladı!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "Türkiye'nin siyasi istikrarsızlık yaşamaması için fedakarlık yaparız" açıklaması Ankara kulislerini hareketlendirdi.

Abone ol

NESRİN YILMAZ
İNTERNETHABER-ANKARA

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bugünkü grup konuşmasında "Görevlendirme bugün yapılabilir" açıklaması sırasında yazılı bir açıklama yapan Bahçeli'nin sözleri gündeme bomba gibi düştü.

Neredeyse her gün ibresini başka tarafa çeviren koalisyon ibresi bu açıklamadan sonra yine hareketlendi. Peki Bahçeli'nin bu açıklaması ne anlama geliyor, ibre hangi koalisyondan yana, erken seçim ihtimali ne kadar?

Posta Gazetesi Ankara Temsilcisi Hakan Çelik, bu açıklamayı internethaber'e şöyle yorumladı:

BAHÇELİ DENGE GETİRMEYİ HEDEFLİYOR OLABİLİR

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “istikrarsızlık yaşanmaması için fedakarlık gösteririz” açıklaması 7 Haziran sonrasında MHP’nin takındığı “Her şeye karşı” görünümüne denge getirmeyi hedefliyor olabilir. Bahçeli geride bıraktığımız süreçte CHP’nin önerileri konusunda oldukça sert bir tutum izledi, AK Parti ile koalisyon konusunda da pek açık kapı bırakmadı. Meclis Başkanlığı seçimi süreci ve HDP’ye yönelik ağır ifadeler de eklenince MHP’nin kendisini iyice marjinal çizgiye itmesi gibi bir risk oluşmuştu.

ÇÖZÜMÜN ÖNÜNÜ TIKAYAN LİDER ALGISINI  YIKMAK İSTİYOR

Bahçeli son çıkışıyla partinin uçlara kaymasını önlemek bu çıkışıyla çözümün önünü tıkayan parti ve lider algısını yıkmak istiyor. Ayrıca parti tabanından da “Bahçeli ne yapmak istiyor?” sorularının yükseldiğini biliyorum. Bahçeli bu açıklamasıyla tabanına “Endişelenecek birşey yok, Türkiye’ye zarar verecek bir inatlaşmada olmayız” demek istiyor.

EN İYİ ÇALIŞACAK FORMÜL AK PARTİ-CHP HÜKÜMETİ

Diğer taraftan ben hala en iyi çalışacak formülün olası bir AK Parti- CHP hükümeti olduğunu görüyorum. Bu yolla geniş tabanlı bir hükümet kurmak mümkündür. AK Parti – CHP büyük koalisyonu fikri iş dünyası ve kamuoyunda önemli bir destek görüyor. Çözüm sürecinin devamı ve örneğin Alevi vatandaşların beklentilerinin karşılanabilmesi için de bu birliktelik ciddi fırsat yaratır. Toplumda hala çok belirgin olan kutuplaşma ve ayrışmanın bir nebze de olsa aşılmasına imkan verir.

DAVUTOĞLU KOALİSYONU DENEMEK İSTİYOR

Erken seçim ihtimaline gelince; elbette bu seçenek de masada. Fakat Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ve parti teşkilatlarının önemli bölümünün koalisyonu denemek istediklerini biliyorum.
Zor bir kampanya dönemi geçirdikten sonra TBMM’ye seçilme hakkı elde eden milletvekilleri de hiç değilse belli bir dönem yasama faaliyetinde bulunmak ve bazı hakları elde etmek düşüncesindeler. Bu nedenle bu dönem milletvekillerinin hatırı sayılır bölümünün bu sene içinde tekrar seçime gitmeye istekli olmadıkları görüşündeyim.