BIST 9.711
DOLAR 32,57
EURO 34,83
ALTIN 2.432,46
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Bahçeli'den Türkiye için 'Ortadoğu' uyarısı!

MHP Lideri Devlet Bahçeli, Türkiye için 'Ortadoğu olmasın' uyarısında bulunarak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirdi!

Abone ol

İNTERNETHABER/ MHP Lideri Devlet Bahçeli, partisince hazırlanan Edirne mitingindeki konuşmasında, "Ortadoğu'daki yansımalar inşallah Türkiye'ye yansımaz" diyerek  "Bizdeki bazı gafiller, Türkiye'nin Libya olacağını söylüyor, Sayın Başbakan'da bunlarla 'Demokratik Açılım' adı altında zırvayı öne sürüyor" dedi. 

Cumhurbaşkanı olan Abdullah Gül hükümetinden itibaren, durum değerlendirmesi yapılması gerektiğini belirten Bahçeli, konuşmasına şöyle devam etti: "'2002 yılında şahsım ve ailemin durumu nasıldı?' diye kendinize sorun. Eğer diyorsanız ki işsizim yoktu, evimde aş kaynıyordu, rahatım yerindeydi diyorsanız, sayın Başbakan'ın "Durmak yok yoma devam" sözüne uyarak destek verebilirsiniz. Ama ters durumdaysa, 12 Haziran sizler için tarihi bir gün olacaktır.

"BAŞBAKAN DİZİSİ GİBİ"

Bu zamana kadar Sayın Başbakan kadar konuşan olmadı. Sabah televizyon açıyorsunuz, akşam saatine kadar adeta "Başbakan Dizisi" izliyorsunuz. Öyle bir konuşuyor ki, herşey güllük gülüstanlık. Eğer bu söylemleri size uyuyorsa sayın Başbakan'ın dediği 'Beraber yürüdük biz bu yollarda' sözüne uyarak 3. kez başa getirebilirsiniz. Ama, anlatıldığı gibi değilse, 12 Haziran siçin için önemli bir fırsat."

Ülkemizin iyi yönetilmediğini, Türkiye'nin karşı karşıya kaldığı diğer sorunlar ile  üniter yapı sorunuyla karşı karşıya kaldığını savunan Bahçeli: "Sosyal ve ekonomik sorunlar, çözümsüzlüğe terk edilmekle, vatandaşlarımızın genel durumu geriye gitmektedir" dedi.

Türkiye'de 6 milyona yaklaşan genç işsizin olduğunu belirten Bahçeli konuşmasına şöyle sürdürdü: "Bunların yüzde 22'si üniversiteye girmemiş, dışarda kalmış olan gençlerimizdir. İşsizlerimizin önemli bir kısım gündelik işlerle karnını doyurmakta olan işsizlerdir. Yine bir kısmı 2008'den bu yana işsizlik çok büyük bir sorundur.

Aile, evde oturan çocuğuna para veriyor ve dışarı çıkıp gezmesini istiyor ancak o genç, dışarı çıkamıyor, çıkamıyor. Bunu, işsiz olanlar iyi bilir. Sayın, Recep Tayyip Erdoğan senin evlatların bu gerçeklerden çok uzaktadır. Öte taraftan yoksulluk almış başını gidiyor. Yoksulluk bugünkü rakamlara göre 12,5 milyon kişi açlık sınırı altında kalmış. Toplamda da 18 milyon yoksul var.

Hangi partide olursak olalım, eğer bir ülke bu gerçeklerle yaşamak zorunda kalıyorsa, sonu kötü demektir. Yaşları 15-20 olan işsiz kardeşlerimiz, özellikle büyük şehirlerimizin o karanlık sokaklarında kötü alışkanlıklara bulaşıyor. Bazıları suça karışıyor. İş bulmak için İstanbul'a gelen vatandaşlarımızın evlatları suça karışıyor. Kimisi yaralama, kimisi hırsızlık gibi suçlara karışıyor.

Öte yandan aileler çözülüyor ve sarsılıyor. Her sarsıntıda sosyal çöküntü yaşanıyor. Kadına yönelik şiddet artıyor. Evlerini terke mecbur kalan, sığınma evine müracaat eden birçok kadınımız var. Ama yer yok. Bu defa, o karanlık delhizler, yeni insanları yemeye başıyor."

"BOZKURT'UN KORKUSU ENSESİNDE"

"Birileri sıfırları sayılamaycak servete sahip oluyor, öbürleri ise yoksulluk açlık çekiyor" diyen Devlet Bahçeli, AK Parti'nin ülkeyi iyi yönetemediğini savundu. Ak Parti'nin üçüncü dönemde yapacağı birşey olmadığını da belirten Bahçeli: "Sadece Recep Tayip Erdoğan'ın konuşması ve şekli değiştirmiştir. Çünkü 3. dönemde yüce divana gitme korkusu sarmış durumda. Çünkü, Bozkurtun korkusu ensesinde dolaşıyor" diye konuştu.

ORTADOĞU BENZETMESİ

"Ortadoğu'daki yansımalar inşallah Türkiye'ye yansımaz"  diyen Bahçeli, karışan ülkelerle ilgili bilgi vererek nasıl halk isyanına dönüştüğünü anlattı. Bahçeli, "Burnumuzun dibinde Suriye karıştı. Her cuma sonrasında toplumsal olaylarda 80 ile 200 arasında insan hayatını kaybediyor Böyle bir dönemde Türkiye'ye inşallah yansımaz. Ama bizdeki bazı gafiller, Türkiye'nin Libya olacağını söylüyor, Sayın Başbakan da bunlarla Demokratik Açılım adı altında zırvayı öne sürüyor" dedi.

"AL PAKETİ VUR BU ZİHNİYETE TOKADI"

Anayasa'nın 3'üncü maddesini hatırlatan Bahçeli, "Maddesi'ndeki Sosyal Yardımlara Genel Müdürlüğü aracılığıyla halka yoksula ulaşabilen bir devlet kurumu. Bunun içerisinde aile yardımı yeşil kart var. Ama halkımız zannediyor ki bunu AK Partililer bize bunu getiriyor. Hadi oradan. Devletin kesesinden bunu yapıyor. Ondan sonra da 'AK Parti'ye oy verirseniz yardım gelmeye devam eder' diyor. Şimdi bu paketin ne olduğu anlaşıldı. Bu paket sizin hakkınız mı? Paket geldiğinizde sağa sola bakmayın, utanmayın alın. Ama bu paketi size devletin imkanlarıyla AK Parti veriyormuş gibi gösteren zihniyete karşı koyun. Al paketi vur bu zihniyete tokatı" diye konuştu.

Şimdi sizi bu hale getirenlerin, belki önümüzdeki günlerde sizleri aldatmaya çalışacaklarını belirten Bahçeli, "Adalet ve Kalkınma Partisi, Adalet ve Kandırma Partisi olmuştur. Başta yoksulumuzun, emeklimizin, çiftçimizin, yetim ve öksüzümüzün yanındayız. Ama bütün bunlarla ilgili sosyal dayanışma projesi ile huzurunuzdayız" dedi.