BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,87
ALTIN 2.428,85
HABER /  SEÇİM

Bahçeli'den oy oranı sorusuna şaşırtan cevap

Bahçeli, 'MHP'nin alacağı hangi oy oranının başarısız sayılabileceği' yönündeki soruya cevap verdi.

Abone ol

Sandıkta hile olduğunu söyleyen Devlet Bahçeli, MHP'yi oy oranı ile başarısız kılmanın doğru olmadığını savundu.

Başarı ve başarısızlığın iktidarda aranmasını isteyen Bahçeli, "Muhalefeti başarılı ya da başarısız gibi hele hele son günlerde bir Avrupa hayranlığıyla 'İngiltere'de şöyle oldu, biz de böyle olsun' gibi yanlış bir telkinde bulunmak acizliğin işaretidir. " dedi.

Bahçeli, MHP Genel Merkezinden katıldığı, Star TV'deki "Liderler Star'da" isimli canlı yayın programında soruları cevapladı.

"SANDIKTA HİLE VAR, ANKETLER İNSANLARI YANLIŞ YOLARA DOĞRU SÜRÜKLEMEKTEDİR"

Bahçeli, "MHP'nin alacağı hangi oy oranının başarısız sayılabileceği" yönündeki soruya da şu yanıtı verdi:

"MHP'yi seçimlerde oy oranı ile başarısız kılmak doğru değildir. Çünkü Türkiye'nin genelini siyasi hayatını ve seçim faaliyetlerini dikkate aldığımız vakit eşit şartlarda, demokratik bir yarış içinde seçim olmamaktadır. Sandıklarda hileler vardır, kamuoyu araştırmaları ile insanları yanlış yollara doğru sürüklemek vardır. Bütün bunları dikkate aldığınız vakit, başarı ve başarısızlık iktidarda aranmalıdır. Bu imkanlara sahip olan unsurlar, oylarını bir puan dahi azaltmış olsalar başarısızdır, bir puan dahi artırmış olsalar başarılıdır. Muhalefeti başarılı ya da başarısız gibi hele hele son günlerde bir Avrupa hayranlığıyla 'İngiltere'de şöyle oldu, biz de böyle olsun' gibi yanlış bir telkinde bulunmak acizliğin işaretidir. Demek ki başarısız olmaya aday Adalet ve Kalkınma Partisi'dir."

PÜSKEVİTİN YERİNİ DOLDURAN OLMADI

Bahçeli, önceki seçimlerde çok konuşulan "püskevit"in hatırlatılması üzerine, "Şu an için püskevitin yerini dolduran olmadı" dedi.

SİHİRLİ BEŞGEN

Gazetecilerle bir sohbetinde "sihirli beşgen"den bahsettiğini aktaran Bahçeli, bu beşgenin köşelerinin büyüme, tam istihdam, fiyat istikrarı, gelir dağılımdaki adaletsizliği gidermek ve ödemeler dengesi olduğunu söyledi. Partilerin bu beşgenden kurulacak sihirli üçgen ile ekonomi politikasının çok daha rahat uygulanabileceğini anlatan Bahçeli, "Ama ideali sihirli beşgendir ama uygulamak da oldukça zordur" diye konuştu.