BIST 9.481
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.505,27
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Bahçeli'den koalisyon açıklaması Kılıçdaroğlu'na sert sözler

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında koalisyonla ilgili açıklamalar yaptı.

Abone ol

MHP lideri Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. Koalisyon ihtimalleri üzerine konuşan Bahçeli, “Eğer ki tüm alternatifler tüketilir ve siyasi istikrarsızlık baş gösterirse, Türkiye’yi Allah’ın izniyle namerde muhtaç etmeyiz, sorumluluktan kaçmayız” dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Gel seni Başbakan yapalım' çağrısını sert sözlerle eleştiren Bahçeli, "Bu ne cüret ne pişkinliktir. Sayın Kılıçdaroğlu bilesin ki bu bayat numaraları kimse yemeyecektir. Milliyetçi Hareket Partisi HDP ile bir araya hiçbir şart içinde gelmez gelemez. PKK aparatı ile MHP'nin işi olmaz olmayacaktır." dedi.

mhp-lideri-devlet-bahçeli-grup-toplantisi.jpg

Bahçeli'nin konuşmasından satırbaşları:

Türkiye seçim akşamından itibaren farklı bir siyasi yola girmiştir. Çatışmadan beslenen odak ve çevreler 7 Haziran'da milli irade tarafından açık bir şekilde ikaz edilmiştir.

"MHP'YE ANA MUHALEFET GÖREVİ VERİLMİŞTİR"

Türkiye, MHP'ye ana muhalefet görevi vermiştir. Bize verilen ana muhalefet görevi koalisyon arayışlarına kapalı durmak demek değildir. Biz Türkiye ve Türk milleti için fedakarlık yaptık, gerekirse yeniden yaparız. 46 yıllık mazimizi hiçe sayarsak, ülkülerimize ruh veren milli duruşumuzdan taviz verirsek bunu ne tarihe ne de bize gönül veren milyonlara anlatabiliriz.

"SORUMLULUĞUN BİLİNCİNDEYİZ"

Türkiye hükümetsiz kalmayacaktır. Aziz milletimizin sosyal ve ekonomik sorunları çözüm beklemektedir. MHP siyasi mücadelesini önce ülkem sonra partim ve ben inancıyla yürütmeye kararlıdır. Taşıdığımız sorumluluğun bilincindeyiz. Türk İslam davasının bugünki neferleri olarak taşıdığımız emaneti gelecek nesillere teslim etmek bizim boynumuzun borcudur.

"OK YAYDAN 46 YIL ÖNCE ÇIKMIŞTIR"

Küresel güçlerin Türkiye üzerindeki emellerini iyi biliyoruz. Tüm olumsuzluklara rağmen Türkiye'yi hedefine alan karanlık siyaset mühendisliğini, sizler ve partimiz elinin tersiyle itmiştir. Ok yaydan 46 yıl önce çıkmıştır.

"İLKELERİMİZDEN CAYMAYIZ"

Milletin verdiği mesajları iyi değerlendirmek durumunda olduğumuzun farkındayız. Biz MHP'nin bugünlere kolay gelmediğini yaşayarak biliyoruz. Verilen mücadelenin en canlı tanığıyız. Seçim sonuçlarıyla Türkiye'nin sahipsiz olmadığı dünyaya ilan edildi. MHP'yi var kılan vatan sevdasıdır. Koltuk merakıyla ilkelerimizden caymayız.

BAHÇELİ'NİN KONUŞMA METNİNDEN BÖLÜMLER:

30206427.jpg

30206391.jpg

"EN SERT CEVABI MHP VERECEKTİR"

Türkiye AK Parti’nin neden olduğu tahribatın sancılarını yaşamaktadır. MHP’nin tutumunu gizli niyetleri için fırsat zannedenlerin bu eğilimlerini bir kez daha gözden geçirmelerini istiyorum. MHP’nin uzlaşmacı tavrı üzerinden yıkıcı faaliyetlere meşruiyet kazandırılması durumunda en sert cevabı yine MHP verecektir.

Cumhuriyetin kuruluş ilke ve yapısını tartışmaya açmanın, etnik köken tartışmaları başlatmanın bize göre adı ihanettir. Her vekile düşen görev, milli meselelerde yanlış adım atmaktan kaçınmak olmalıdır.

"TÜRKİYE AYRILIK KABUL ETMEYEN BÜTÜNDÜR"

Türkiye Cumhuriyeti adıyla ve üniter devlet çatısı altında beraberce yaşayabilmemizin asgari kuralları 29 Ekim 1923 tarihinde kurulmuştur. Başkentimiz Ankara, dilimiz Türkçe bayrağımız al bayrak olduğu anayasa ile güvence altına alınmıştır. Türkiye Cumhuriyeti tektir ve üniter bir devlettir. Türk milleti ayrılık kabul etmeyen bir bütündür.

mhp-lideri-devlet-bahçeli-grup-toplantisi.20150701114458.jpg

"SORUNU ÇÖZMEK İÇİN İKİ YÖNTEM MEVCUT"

Milli birlik ve bölünmez bütünlüğümüzün dayandağı temeller tek bayrak tek devlettir. Bunlar milliyetçi hareketin varlık nedenidir. Bizim uzlaşmamızın ana omurgası ancak bunlarda uzlaşma ile olur. Dağılmada, parçalanmada mutabakat aranması asla ve asla mümkün değildir. Mevcut anayasa içinde iktidar sorununu çözmek için iki yöntem mevcut. Bunlar da azınlık ya da koalisyon hükümetleridir.

"AKLA EN YATKIN KOALİSYON SEÇENEĞİ..."

Koalisyon için ilk formül AK Parti ile HDP'nin biraraya gelmesi akla en yatkın seçenecektir. AK Parti ve HDP tek yumurta ikizidir. AK Parti ile HDP arasında çoktandır fiili koalisyon var. AK Parti - HDP koalisyonu olmazsa, AK Parti - CHP koalisyonu kurulabilecektir.

"KILIÇDAROĞLU, BU NE PİŞKİNLİKTİR"

Bana Başbakanlık teklif etmeye çalışan Kılıçdaroğlu'na soruyorum. Başbakanlık makamını şahsıma lütfetme yetkisini kimden ve nasıl almıştır? Milletin bize vermediği yetkiyi bize nasıl vermektedir. Bu ne cüret ne pişkinliktir. Sayın Kılıçdaroğlu bilesin ki bu bayat numaraları kimse yemeyecektir. Milliyetçi Hareket Partisi HDP ile bir araya hiçbir şart içinde gelmez gelemez. PKK aparatı ile MHP'nin işi olmaz olmayacaktır.

"HDP'YE OY VERENLERE SAYGI DUYMAK DEMEK..."

HDP'ye oy verenlere saygı duymak demek HDP'yi muhattap almak değildir. Erdoğan yaşanan ızdırapları unutabilir. Hamdolsun hafızasını kaybetmemiş milliyetçi hareket hainleri ve feryat figanları görmemezlikten gelmemezlik yapmaz. Biz HDP'ye bakınca flu görüyoruz. AK Parti ve CHP net görebilir. O zaman AK Parti-CHP-HDP koalisyon yapmalıdır. Milliyetçi hareket alayına yetecektir. Ana muhalefet görevini eksiksiz yerine getirecektir.

mhp-lideri-devlet-bahçeli-grup-toplantisi.20150701114613.jpg

"YOLSUZLUK SORUŞTURMASI TEKRAR AÇILMALIDIR"

Dün hiçbir aday nitelikli çoğunluğa ulaşamamıştır. Bugün 3. ve gerekirse 4. tur gerçekleşecektir. MHP, hiçbir çıkar ve karanlık odak tarafından yönlendirilemeyecek kadar ilkeli ve kimlikli bir partidir. MHP tüm oylamalarda adayımız Ekmeleddin İhsanoğlu'nu sonuna kadar destekleyecektir.

Süreç ihaneti tamamen askıya alınmalıdır. 17-25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk karanlığının üzerine tavizsiz gidilmelidir. Rüşvet ve yolsuzluk soruşturması tekrar açılmalıdır.

"ÖDÜL VERİLMESİ UTANÇ VERİCİDİR"

Cumhurbaşkanının huzurunda İranlı kaçakçıya ihracat şampiyonu ödülü hayasızca verilmiştir. Bir kanun kaçağına başbakan yardımcısının ekonomi bakanıyla birlikte ödül sunması utanç vericidir.

"ERDOĞAN ANAYASA SINIRLARINA ÇEKİLMELİDİR"

Hiç kimse bizden hırsızları aklama tezhanına düşmemizi beklememelidir. Cumhurbaşkanı Erdoğan kesinlikle anayasa sınırlarına çekilmelidir. Hiç kimse bizden hırsızları aklama tezhanına düşmemizi beklememelidir. İlkelerde uzlaşmadan koalisyona koltuk ve ikbal hesabıyla tamam demek MHP'nin kitabında yazmaz.

"KÜRT KORİDORU PLANI..."

Sınırlarımızın hemen dibinde vahşi ve kanlı bir hesaplaşma yaşanmaktadır. Kürt koridoru planı Türkiye'nin birliğine saldırıdır. PKK-PYD terörü etnik temizlik yapacak kadar gözü dönmüştür. Türkiye her taraftan kuşatma altındadır. Bunun müsebbibi Erdoğan hayalperesetliğidir.Türkiye mülteci sorunua çözüm bulmalıdır.Türkiye hiçbir devletten izin veklemeden tehdide karşı hareket etmeli.