BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,79
ALTIN 2.407,74
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'na çok sert HDP ayarı!

MHP Lideri Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında önemli açıklamalar yaptı. Bahçeli, Kemal Kılıçdaroğlu'nun bölücü hainlere destek olmakla suçladı.

Abone ol

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli'nin gündeminde CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun sözleri, HDP gözaltıları ve Musul operasyonları vardı.

MHP Lideri Bahçeli, HDP'li milletvekillerinin tutuklanmasını eleştiren CHP'ye sert çıktı: ''Cumhuriyeti kurmakla övünen CHP'nin bölücü hainlere destek için seferber olması siyasi tarihimize kara bir leke olarak geçmiştir.''

Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları şöyle:

''PKK terör örgütünün saldırıları tırmanmıştır. Bölücü hainler yeni tezgahlar peşindedir. Türkiye adeta sırat köprüsünden geçmektedir. Irak ve Suriye'de yaşanan vahim gelişmeler her yönüyle endişe vericidir. TSK, IŞİD ve PKK'nın uzantısı PYD ile mücadele için Suriye topraklarındadır. Türkiye'nin fiili desteğinde Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) şimdiki hedefi El Bab'tır. El Bab'ın Türkiye için stratejik önemi büyüktür. TSK bölgede askeri unsurlarımıza saldırıda bulunan PYD'ye de etkili bir karşılık vermektedir. Türkiye'nin kırmızı çizgileri hiçe sayan PYD unsurlarının Menbiç'ten çıkarılması büyük önem taşımaktadır. ABD, PYD'ye silah vererek adeta terörü ödüllendirmektedir. PKK Kuzey Irak'ı Türkiye'ye karşı bir saldırı cephesi olarak serbestçe kullanmaktadır. Barzani ve Kuzey Irak hükümeti PKK'ya müzahir davranmaktadır. İran'a bağlı Şii milisler de Türkmenler için tehdittir.

HDP'Lİ MİLLETVEKİLLERİNİN TUTUKLANMASI

Bu konuda sapla saman birbirine karışmıştır. HDP milletvekilleri hakkında yapılan hukuki işlemler için başlatılan karalama kampanyalarını Türk milleti ibretle izlemektedir. Cumhuriyeti kurmakla övünen CHP'nin bu kampanyanın başını çekmesi ve bölücü hainlere destek için seferber olması siyasi tarihimize kara leke olarak geçmiştir. Hukuku tanımayan çevrelerin Avrupa'dan destek görmesi alışageldiğimi bir husumet ilanıdır. Ancak siyasi partilerin bu husumet korosuna katılmaları izahi zor bir garabet olmuştur. Ana muhalefet partisinin bölücü odakların avukatlığına soyunması kabul edilemez. 'Kanunları tanımıyorum' diyenleri yargı önüne çıkartmak devletin asli görevidir. Burası Türkiye'dir. Burada, Kandil hukuku değil Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin hukuku geçerlidir.

''HİÇ KİMSE TERÖR MAŞALARININ BOYKOT KARARININ YASINI TUTACAK DEĞİL''

PKK'nın siyasi uzantılarının, yasama çalışmalarını askıya almaları kendilerinin bileceği bir iştir. TBMM, görevinin başındadır. Hiç kimse terör maşalarının boykot kararının yasını tutacak değildir. CHP'nin de bunu bir matem vesilesi sayması, milli vicdanda karşılık bulmayacaktır.

DARBE GİRİŞİMİ SORUŞTURMALARI

15 Temmuz FETÖ darbe girişiminin üzerinden 115 gün geçmiştir. Gülen çetesi devlet ve toplum hayatımızı sekiz ayaklı bir ahtapot gibi sarmalamıştır. Siyasi ayak açıpa çıkarılmadan FETÖ ile mücadele topal kalacaktır. Darbe sonrası siyasi kadrolar üzerindeki kalın sis perdesi aralanamamıştır. FETÖ'nün her kurum ve kuruluşta yuvalandığı iyice ortaya çıktı. Ne gariptir ki siyaset kurumuna ilgi duymamış ve bulaşmamıştır.''