BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,89
ALTIN 2.425,76
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Bahçeli'den hükümete Hollanda çağrısı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Hollanda ile yaşanan kriz sonrası hükümete çağrıda bulundu, tüm diplomatik ilişkilerin askıya alınması çağrısı yaptı.

Abone ol

MHP lideri Devlet Bahçeli, Hollanda'nın Türk bakanlara yönelik tavrını "yüz karası" olarak niteledi. Hollanda'nın hasım ülke haline geldiğini de belirten Bahçeli, hükümete çağrıda bulunarak tüm diplomatik ilişkilerin askıya alınmasını istedi.

Devlet Bahçeli, Hollanda'da yaşanan rezaletle ilgili açıklama yaptı. Türk siyasilere uygulanan baskı ve diplomatik ahlaksızlığın, Avrupa'nın düşünce ve ifade özgürlüğüne, insani ve vicdanı taleplere izleri uzun seneler çıkmayacak kara bir leke sürüldüğünü söyleyen Bahçeli, yaşananları ise yüz karası olarak nitelendirdi. Bahçeli yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Beklentimiz, Hollanda'nın gayri hukuki ve gayri ahlaki müdahalelerinin yanına bırakılmaması, bu ülkeye gerekli cevabın her düzeyde verilmesidir. Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihsel hak ve çıkarlarını korkusuzca savunmak bizlerin, tüm vatan evlatlarının en temel haysiyet görevidir.

"ZULME KARŞI DAYANIŞMA"

İktidarı ve muhalefetiyle Türkiye yıkılmaz, aşılmaz, geçilmez bir kaledir. Türk milleti zulme karşı dayanışma içindedir.

"SANDIKTA DERSLERİ VERİLECEK"

Milliyetçi Hareket Partisi Hollanda'yı lanetlemektedir. Bilinmelidir ki aziz milletimiz 16 Nisan'da Avrupa'ya, terör örgütlerine, Türkiye'nin kuyusunu kazmaya çalışan bütün çürümüş odaklara dersini verecek, sandıkta 'evet' diyecektir."