BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,11
ALTIN 2.307,17
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Bahçeli'den hükümete hem destek hem uyarı!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli MHP Genel merkezinde tarihi bir konuşma yaptı. Cerablus operasyonu ve terörle mücadelede hükümetin arkasında olduğunu söyleyen Bahçeli ABD'ye tepki gösterdi ve hükümeti uyardı.

Abone ol

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli MHP Genel merkezinde basın toplantısı düzenledi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli MHP Genel merkezinde çok önemli açıklamalarda bulundu. Bahçeli Cerablus operasyonu, 15 Temmuz darbe girşimi ve FETÖ operasyonları ve PKK terör örgütüyle filgili flaş açıklamalarda bulundu. Bahçeli'nin konuşmasından satırbaşları:

Zincirleme yol kazaları olsa da bu devirler zaman içinde açılmış, istikrarlı gelişme çarkı dönmeye başlamıştır. Üzerinde yaşadığımız coğrafya kaderimizdir.

"COĞRAFYAMIZI DEĞİŞTİREMEYİZ"

Coğrafyamızı değiştiremeyiz, bunu aklımızdan dahi geçiremeyiz. Böyle bir kimliksizliğe hevese edenleri de elimizin tersi ile iter insan yerine bile koymayız. Bir millet yüzyıllarca biriktirdiği tarihini bir kenara atsaydı, dünyada tarih diye bir kavram kalmazdı.

Üstünlüğün maddi ve manevi kudretlerin bileşkesi olduğunu dikkate alırsak bunu en hakeden büyük Türk milleti olmuştur. İstikrarından yoksun bir milletin insanlık aleminde uşaklıktan başka bir seçeneğin olamayacağını kutlu ceddimiz hatırlarında bulmuştur. 

"ÇIBAN BAŞLARI NEFES ALAMAYACAKTIR"

Bu meşale sönmedikçe Türk milleti her zaman iddiasını sürdürecek çıban başları nefes alamayacaktır. Türkiye işte bu meşalenin direnci ile önünü aydınlatmaktadır.Türkiyemiz Çanakkale Savaşı'nda korkuyu yenmiş bir kahramanlığın mahsulüdür. Türkiyemiz büyük bir çınardır. Bu çınarı kurutmak mümkün değildir. 

ÜZERİMİZE OYUNLAR OYNANIYOR

Asırlardır üzerimizde oyun oynanmaktadır. Büyüklüğün vakarında hedef olmak da vardır. Milli varlığımız asırlardır rahatsız edilmektedir. 1000 yıllık kardeşlik mirasını çekemeyenler akbabalar gibi etrafımızda dönmektedir. Ne koparısız arayışıyla yanıp tutuşmaktadır. Bölme planları güncellene güncellene bugünlere ulaşmıştır. Şu günlerde yaşadıklarımız tam da budur.

SURİYE'DEKİ OLAYLAR TÜRKİYE'YE YANSIYOR

Çevremizdeki kuşatma sinsi, kurnaz, kanlı ve ahlaksızdır. Türkiye büyük bir risk ve tehdit dalgası ile pençeleşmektedir. Suriye'deki vahşi boğuşma Türkiye'ye yansımaktadır. 6-7-8 Ekim olayları ile başlayıp Suruç ve Gaziantep'e kadar uzanan şiddet yelpazesi etnik kazıma yapıldığını net olarak dışa vurmaktadır.

BU OLAYLAR HAREKETE GEÇİRDİ

ABD destekli PYD'nin Menbiç'te girmesi, Cerablus operasyonu, Esad'ın PYD'yi bombalaması, Türkiye'nin Rusya ve İran'la yakınlaşması fay hatlarını iyice artırmıştır. 

OPERASYON HAKLIDIR VE YERİNDEDİR

Türk savaş uçakları havadan operasyonlara katılmıştır. Elbette Türkiye'nin milli güvenliğini korumak için operasyon haklıdır.

TÜRKİYE'YE PYD UYARISI

Cerablus'u IŞİD'den alırken alanlara PYD'nin yerleşmesine müsaade edilmemelidir. PYD-YPG Fırat'ın batısına uzun süre önce geçmiştir. Bugüne kadar PYD'yi en fazla şımartan ve ön açan ABD'dir. Terör örgütü doğuda kalsa ne olacak batıda dursa ne çıkacaktır. Terör her yerde terördür.  

"ABD'NİN PYD İÇİN ÇIRPINMASI ART NİYETLİDİR"

Bugüne kadar PYD'yi en fazla şımartan ve ön açan ABD'dir. Terör örgütü doğuda kalsa ne olacak batıda dursa ne çıkacaktır. Terör her yerde terördür. ABD'nin PYD için çırpınması art niyetliliktir. Açık şekilde kullanmaktadır. ABD, malum terör örgütlerinin ağızlarına bir damla bal sürüp Ortadoğu'nun haritasını çizmektedir. ABD'nin PYD-PKK'ya bakışı da hastalıklıdır. 

"BARZANİ'NİN ANLAMASI GEREKMEKTEDİR"

PKK-PYD terör örgütü IŞİD gibi çılgına dönmüş ve Türkiye'ye namlu çevirmiştir. Türk devleti milli çıkarlarını sonuna kadar savunmakla mükelleftir. Bunu en başta ABD'nin bilmesi, Barzani'nin anlaması gerekmektedir. 

KORKARIM Kİ BU SÜREÇ GENİŞLEYECEK

PKK'nın Artvin'de konvoya saldırması, Cizre'de 11 polisimizi şehit etmesi, müşterek terörist faaliyetlerin bir sonucudur. Korkarım ki bu kanlı süreç genişleyerek devam edecektir. 

MHP HÜKÜMETİN ARKASINDA

MHP, her türlü manevi desteği eksiksiz verecek hükümetin arkasında sağlamca duracaktır. Türk milleti artık ayaktadır. 

VAKİT TERÖRÜ BİTİRME VAKTİDİR

Terör örgütleri tamamiyle tasviye edilmelidir. Vakit, terörü bitirme vaktidir. Kahramanlarıma diyorumki ne kadar terör örgütü varsa gidin vurun. Biz yanınızdayız. 

ÜST AKLA CEVAP VERMENİN TAM ZAMANI

PKK-PYD-FETÖ ve IŞİD, toplumsal direnci kırmanın kirli maşalarıdır. Üst akla cevap vermenin zamanı çoktan gelmiştir. Düşman kampına cevap veremezsek sonuçlar ağır olacaktır. İhanet kursaklarında mutlaka kalacaktır.  Gaziantep'te yaşanan acının dumanı hala tütmektedir.

YAŞADIKLARIMIZ TAM BİR KAOS

Yaşadıklarımız tam bir kaostur. Terör örgütünün mensupları devletin her yerine sızmıştır. 17-25 Aralık'ta 81 ilin emniyet müdürlerinden 74'ü FETÖ üyesidir. Bir ara emniyet genel müdürlüğündeki daire başkanlarının tamamı FETÖ'ye çalışmıştır. Valiler, kaymakamlar, bürokratlar, müfettişler, general ve amirallerin yüksek çoğunluğu FETÖ'nün faal elemanlarıdır.

"DEVLETİN RUHU BİLE DUYMAMIŞTIR"

7 bin emniyet istihbaratçısının 6 bin 500'ü FETÖ için faaliyet göstermiştir. Burası sözün bittiği yerdir. Binlerce kişi FETÖ'ye ybiat etmiş ama bunu devletin ruhu bile duymamıştır. 

"FETÖ'NÜN KAFASINI EZİNCE..."

Bu bir işgal denemesidir, Türkiye düşmanlığıdır. FETÖ'nün kafasını ezince bu kez diğer terör örgütleri devreye girmiştir.Tehlike devasadır. Her türlü siyasi ve ideolojik beklenti ikinci plandadır. Siyasi çekişme ve kutuplaşma ile geçireceğimiz vakit yoktur. Müşterek irade süreklilik kazanmalıdır. Türkiye'nin derhal milli huzur ve barış ortamını temin etmesi şarttır. Yeni madurlar üretmek yanlıştır. Onarım ve toparlanma sürecine herkes ortak olmalıdır. 

TÜRKİYE BÖYLE BİR DÖNEME ŞAHİT OLMADI

Türk millet egemenliğini göz bebeği gibi koruyacaktır. Kuruluş ruhundan ayrılmayacaktır. Türkiye'yi yaşatma görevimizi ihlal ve ihmal etmeyeceğiz. Türkiye hiç böyle bir döneme şahit olmamıştır. Sonuçta Allah muhafaza bölünmemiz sağlanacak son yurdumuz ateşe verilecektir. Çok şükür 15 Temmuz dirilişi yeni bir Çanakkale ruhudur. 

"7'DEN 70'E MÜCADELE EDELİM"

Siyasi mücadelenin ahlaki dengeden mahrum olmasına müsaade etmeyeceğiz. Bu devlet bizimdir, bu millet biziz. Desteğimiz devam edecektir. Gönül kazanalım, gönüller yapalım. Kalpler fethedelim. Türkiye geleceğine umutla bakmalıdır. Hukuk devletine bağlı kalarak insan hak ve hukukunun çiğnenmesine sessiz kalmayalım. TSK'nın hedef yapılmasına mutlaka engel olalım. Terörle aynen 7'den 70'e mücadele edelim, bu belanın kökünü tümden kurutalım.