BIST 9.525
DOLAR 32,59
EURO 34,70
ALTIN 2.527,95
HABER /  GÜNCEL

Bahçeli'den Halaçoğlu için flaş açıklama!

MHP lideri Devlet Bahçeli, Halaçoğlu'nu dolaylı olarak uyardığı açıklamasında "Kimin neye, nasıl inandığını tayin makamı kimseye düşmeyecektir" dedi.

Abone ol

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den Yusuf Halaçoğlu'nun tartışma konusu olan sözleriyle ilgili ilk açıklama geldi. Bahçeli, hem Halaçoğlu'nu hem de gösterilen tepkiyi eleştirdi.

Bahçeli, Halaçoğlu'nu dolaylı olarak uyardığı açıklamasında "Din ve inançlar üzerinden yeni istismar kanalları açmak kimseye bir şey kazandırmayacaktır. Kimin neye, nasıl inandığını tayin makamı kimseye düşmeyecektir. " dedi. MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural da Halaçoğlu'nun sözlerinin MHP'nin bakışını yansıtmadığını açıklamıştı.

İşte o tweetler:

Ramazan’ın başında rahmet pınarından içtik, ortasında mağfiret köprüsünden geçtik, sonunda azaptan kurtuluşun inşallah hazzını yaşayacağız. İhlas ve imanlı kalplerle, hayır ve halis niyetli diyaloglarla saflarımızı enli omuzlarla sımsıkı örülmüş canlı birer hisara dönüştürmeliyiz. Umutlu olmaktan yorulmamalıyız. Mutluluğu ve huzuru aramaktan, istikrar ve güvenliği ısrarla istemekten çekinmemeliyiz.

Mehmet Akif’in tasvir ettiği çok defa ümitsizliğin pençesinde kıvranan Köse İmam’dan çok, Hocazade’nin azim ve kararlılığını örnek almalıyız

Bu mübarek günlerde hoşgörüye, teenniye, olgunluğa, müşfik ve muhabbet dolu söz ve temaslara her zamankinden daha çok ihtiyaç vardır. İfrat ve tefritten kaçınmak herkesin vazifesidir. Din ve inançlar üzerinden yeni istismar kanalları açmak kimseye bir şey kazandırmayacaktır. Kimin neye, nasıl inandığını tayin makamı kimseye düşmeyecektir. Kasten çarpıtılan cümleleri fitne santrali gibi kullanmak da şirretliktir. Herkes ağzından çıkan sözlerin nereye gideceğini iyi ölçmeli, iyi tartmalıdır. Söze hakim olunmazsa tutsak düşülmesi mukadderdir.

Bu akşam da Yusuf Has Hacip’in şu düşündürücü ve ibretlik sözlerini sizlerle paylaşmak istiyorum:

“Eğer ki iki dünya diler isen, ilacı iyiliktir, yapar isen. Eğer iyilik bulmak diler ise özün, yürü iyilik yap, bırak gerisini sözün. Aklın güzelliği dil ile, dilin güzelliği söz ile; kişinin güzelliği yüz ile, yüzün güzelliği göz ile olur.” Balasagunlu Yusuf böyle diyor.