BIST 8.976
DOLAR 32,33
EURO 35,05
ALTIN 2.283,62
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Bahçeli'den flaş Tunceli açıklaması: Provokasyon olacağına...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Tunceli'ye yapacağı ziyaret öncesi flaş 'provokasyon' açıklaması yaptı.

Abone ol

Tunceli'ye 28 Kasım cuma yani yarın yapacağı ziyareti değerlendiren MHP lideri Bahçeli, çok önemli bir 'provokasyon' açıklaması yaptı.

Bahçeli, "Tunceli'de herhangi bir provokasyon yaşanacağına inanmıyorun. Tunç yüreklilerin yöresidir. Tunceli'nin de manası budur biliyorsunuz. Tunceli, MHP'yi bağrına basacaktır" dedi.

BAŞBAKAN 'HODRİ MEYDAN' DEMİŞTİ

Başbakan Ahmet Davutoğlu dün yaptığı grup konuşmasında Devlet Bahçeli'nin Dersim tartışmasında sarf ettiği sözleri eleştirerek "Sayın Bahçeli’ye hodri medyan diyorum. Buyurun gidin bu söylediklerinizi Dersim’de söyleyin. Onların torunlarının gözlerine bakın ve ‘Hepsi vatan hainiydi’ deyin" demişti. 

SIKI GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI

MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin Tunceli'ye yapacağı ziyaret nedeniyle kentte sıkı güvenlik önlemleri alındığı gözlendi. Yaklaşık 10 ilden takviye polis ve TOMA araçları istendiği, Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı'nda izinler kaldırıldığı bilgisine ulaşıldı.

Gerginliğin hakim olduğu kentte alınan önlemlerle ilgili bilgi almak isteyen basın mensupları, gün boyu Tunceli Valisi Osman Kaymak ve Emniyet Müdürü Fahrettin Şen'e ulaşamadı. Sürekli Ankara ile temasta oldukları bilgisi edinilen Vali Kaymak ve Emniyet Müdürü Şen'le görüşmek isteyen basın mensuplarına görevliler sürekli 'toplantıda' yanıtını verdi.

BAHÇELİ'NİN GEZİSİNE TEPKİLER

Bu arada DBP ve bazı parti ve sivil toplum örgütleri Devlet Bahçeli'nin Tunceli ziyaretine tepki gösterdi ve kente gelmemesini istedi.

Bahçeli'nin ziyaret programında bulunan Hacı Bektaş-ı Veli Kültürünü Yayma ve Yardımlaşma Derneği Cemevi Başkanı Ali Ekber Yurt, "Biz dernek yöneticileri olarak şunu biliyoruz ki, bu ziyaret Sayın Bahçeli'nin içinden gelen ve samimi duygular ile Alevileri ve Tuncelilileri kucaklama ve onların sorunları ile ilgilenme Tunceliler ile hasbıhal olma yönünde bir ziyaret değildir. Dersim'in acı hakikatleri noktasındaki düşünceleri sebebi ile derneğimizde ve derneğimiz bünyesindeki cemevimizde ağırlamak düşüncesinde değiliz. Sayın Bahçeli, 1937- 1938 ile ilgili söylemiş olduğu sözlerinden ötürü özür dileyerek ancak bu mekanın kapısından içeri girebilecektir" dedi.

Tunceli İl Genel Meclisi Başkanı CHP'li Muzaffer Yerlikaya, bazı üyelerle düzenlediği basın toplantısında, "Dersim'in değerlerine bunca zaman laf eden bir insanın, 'Bunları gidip Tunceli'de de açıklayacağım' demesi provokasyona açık bir davettir. Devlet Bahçeli'yi bu tavrı ve kastını aşan sözlerinden dolayı şiddetle kınıyoruz. Kendisine tavsiyemiz Dersim'e gelmemesidir. Dersim hakkının göstereceği tepki ve çıkabilecek olayların sorumlusunun hükümet ve Devlet Bahçeli olacağını kamuoyuna duyuruyoruz" diye konuştu.

Avrupa ve Türkiye'de faaliyet gösteren Pir Sultan Abdal Kültür Dernekleri Genel Merkezi, Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu, Hacı Bektaş-ı Veli Anadolu Kültür Vakfı, Demokratik Alevi Federasyonu ve Avrupa Dersimi Yeniden İnşa Cemiyeti'nin de yer aldığı 30 Alevi kuruluşu Bahçeli'nin Tunceli ziyaretinin 'provokasyon' olacağı açıklamasını yaptı.