BIST 9.136
DOLAR 32,37
EURO 35,06
ALTIN 2.326,86
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Bahçeli'den flaş idam çıkışı alkış kıyamet koptu

MHP'yi hedef alanları yine yerden yere vuran Bahçeli'nin gündemi bugün çok yoğundu. İdam tartışmalarına ilişkin çağrısını yineleyen MHP liderinin gündeme damga vuran açıklamaları...

Abone ol

MHP lideri Devlet Bahçeli, haftalık grup toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Bahçeli'nin idam cezası ile açıklamaları salonda büyük alkış aldı.

Çağrısını yineleyen Bahçeli, "Tekrar ediyorum ve bir kez daha kararlığımı açıklıyorum. İdam cezasının getirilmesi hususunda MHP bütün gücüyle vardır ve buradadır; bu bahsin kapanmasını acilen beklemektedir. Vatan hainlerine cezaysa ceza, idamsa idam. İşte er meydanı işte Türkiye Büyük Millet Meclisi." dedi.

İşte Bahçeli'nin konuşmasından önemli satır başları;

Türk milliyetçiliğinin yeni şartlar altında söyleyeceği sözleri vardır ve olmalıdır. MHP sırtına kurban kesitmeyecektir. MHP elinde hançerle doşana siyasi çürümüşlere teslim olmayacatır. Davasını bilmeyene ne tanık ne kefil olunmayacağını gördük.

41 İLİMİZDE KONGRE YAPACAĞIZ

Gücümüze güç katıp yolumuzda ilerleyeceğiz. 21 Mayıs'ta 41 ilimizde kongrelerimizi çoşku ile yapacağız. 16 Nisan'dan sonra olmayan ganimeti paylaşmak için kuyruğa girenler düne kadar aleyhimizde faal halde çalışıyorlardı. Siyaseti dünyaevi menfaatlerinin temini için araç görenler çevremizde tuzak kuruyordu. Kendi gözlerindeki kirişi görmeden başkalarının gözünde çöp arayanlar birbirlerine düşmüşlerdir.

MHP'yi hedef alan saldırı ve operasyonun kumanda merkezinde yangın çımmış alevler bacağı sarmıştır. Üzerimize doğrultan namlu ters tepmiş, bumerang gibi kendilerine dönmüştür. 

CHP KAOSUN DİBİNDE

CHP kaosun dibinde. Anlaşmazlıkların girdabındadır. Bugün oyun var diye sızlananlar dün bize oynanan oyunlarda figüran rolüne bürünmekten utanmadı.

CHP'de yaşananlar bizim ilgi sahamız içinde değildir. Ancak bir doğruyu tespit amacı ile lafımızı esirgemeyeceğiz. 16 Nisan'dan sonra yeni parti konusunda mekik dokuyan, hava koklayanlar hayal aleminden çıkamayan siyasi mahluklardır. Türk milleti 16 Nisan'da herkese yerini göstermiştir.

MHP'ye engel olmak için sıraya gelenler hak ettiklerini bulacaklardır, bulmaya başlamışlardır. Bunlar birbirini yerken MHP emin adımlarla, erdem ve etik değerlerle Türk milletine sevdaya hizmet edecektir. Bizim için siyaset kısa ve ucuz kişisel çıkarların yarıştığı koşu parkuru değildir. İnsan milletle dünyaya bakışın yabancı tesirlerle hergün değiştiği kaypak fikirlerin bulunma mekanı değildir. Kılıktan kılığa girenlerin, nabza göre şerbet verenlerin tiyatro sahnesi değildir. Dün söylediğini bugün yalanlayanların çıkar kapısı değildir. Bizi diğerlerinden ayıran fark burada aranmalıdır. MHP Türk milletinin ta kendisidir. İlk günkü gibi heyecanlı ve azim doluyuz. Bazen iktidarda bazen muhalefette ama asla kırılmadan ilerleyen üç hilal yüzyıllarca yaşayacaktır.

SURİYE'DEKİ İÇ SAVAŞ

6 yıldır süren Suriye iç savaşı komşu coğrafları tesir altına almıştır. Körüklenen vekalet savaşları, terör örgütlerinin saldırıları özellikle Suriye'yi içinden çıkmaz hale sokmuştur.  Çatışmazlık bölgelerinin kurulması Türkiye'nin güvenli bölge tezi ile benzerlikler taşımaktadır. Önemli olan çatışmayı yok etmektir.

Rusya ve ABD'nin YPG ile ilişkileri saklanamayacak derecede ortadadır. Masaya oturduğunuz üyelerin tavrı tarifi olmayan bir rezilliktir. PKK'nın elinde yeni nesil silahlar olduğu nerede ise kesindir. Bunların Batı kaynaklı olduğu bilinmektedir.

Sayın Erdoğan, Putin ile YPG'yi konuştuklarını açıklamıştı. Ne ilginçtir ki Putin kendi askerlerinin böyle bir şeyin içinde olmayacağını iddia etmiştir. Rus askerinin Afrin'de ne işi vardır? ABD ile Rusya YPG'yi arkalarına alıp silahla donatıp ne yapmaya çalışılıyor? O silahlar çok geçmeden Türkiye'ye sokuluyor. Caniler sınırlarımız dibinden sözde askeri eğitime alınmakta sonra da üzerimize gönderilmektedir. YPG'li teöriristlerin sözde törene ABD'li askerlerin katıldığı ortaya çıkmıştır. Hedef ülke kuşku yok ki Türkiye'dir.

Kurulması planlanan Kürdistan için adeta son rötuşlar yapılmaktadır. Önümüzdeki Ağustos ayı için çağrılar gündeme düşmektedir. Türkmenlerin varlık ve kimlik hakları çiğnenmektedir. NATO şemsiyesi altında bulunduğumuz ülkeler Türkiye karşıtı duruş ve tutumdan vazgeçmelilerdir. Yoksa Türkiye'nin ittifaklarını sorgulama  hakkı doğacaktır.

TÜRKİYE'NİN AB ÜYELİĞİ

Sistematik olarak Türkiye'nin milli gururunu incilten AB'nin inandırıcılığı yok denecek kadar azdır.

İDAM CEZASI

Bazı AB ülkeleri, idam cezası ile igili olası bir referanduma izin vermeyeceklerini açıkladılar.İdamın getirilmesi AB değerlerine aykırı deniliyor. Peki terör örgütlerine destek vermek Avrupa değerlerinin bir parçası mıdır? PKK ve FETÖ'cülerin elinden tutmak AB değerlerini neresinde yazılıdır?

Tekrar ediyorum ve bir kez daha kararlığımı açıklıyorum. İdam cezasının getirilmesi hususunda MHP bütün gücüyle vardır ve buradadır; bu bahsin kapanmasını acilen beklemektedir. Vatan hainlerine cezaysa ceza, idamsa idam. İşte er meydanı işte Türkiye Büyük Millet Meclisi.

Biz dün ne söylüyorsak aynı noktadayız, dün neyi söylüyorsak aynı çizgide aynı kararlıklıktayız.

İdam cezası toplumsal bir talep midir, evet. Adalet ve Kalkınma Partisi destek midir, evet. Cumhurbaşkanı önüne gelirse onaylayacağını söylemiş midir, evet. O halde, durmayalım, alttan almayalım, gecikmeyelim, Türkiye'nin kendi göbek bağını nasıl keseceğini herkese gösterelim.